Știri

Din 15 noiembrie, anvelopele de iarnă sunt obligatorii în Slovenia

Începând cu 15 noiembrie și până în 15 martie, toate vehiculele care circulă pe drumurile publice din în Slovenia sunt obligate să fie echipate de iarnă.

Pentru vehiculele ușoare de până la 3.5 tone, inclusiv autoturisme, trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă care respectă legislația, adică minim 3 mm adâncimea benzii de rulare sau, atenție (!), anvelope de vară cu minim 3 mm adâncime a benzii de rulare echipate cu lanțuri.

În ceea ce privește vehiculele comerciale de peste 3.5 tone, acestea trebuie să fie echipate cu anvelopele de iarnă cel puțin pe axa motoare sau, alternativ, anvelopele de vară pe toate roțile și lanțurile.

Din 15 noiembrie, anvelopele de iarnă sunt obligatorii în Slovenia

În cazul unei căderi masive de zăpadă, circulația vehiculelor grele poate fi temporar interzisă prin ordin al autorităților locale. De asemenea, șoferii trebuie să știe că sunt obligați să aibă la bord o lopată iar utilizarea anvelopelor cu crampoane este strict interzisă.

Sancțiunile pentru echiparea de iarna incorectă a vehiculului sunt dure, amenda fiind de 120 de euro.În plus, în cazul în care vehiculul cauzează perturbări ale traficului, șoferul va fi amendat suplimentar cu 400 de euro.

VEZI ȘI: Transportatorii sunt mulțumiți de adoptarea HG-ului privind prețul RCA

Așadar, pentru siguranța voastră și sănătatea buzunarului, echipați-vă corespunzător vehiculele pentru iarnă dacă tranzitați Slovenia!

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button