Din 2016, Scania și MAN vor folosi aceeași cutie de viteze

Din 2016, Scania și MAN vor folosi aceeași cutie de viteze

După preluarea integrală a mărcilor de camioane Scania și MAN, grupul Volkswagen a anunțat că începând din 2016, cele două mărci vor împărții aceeași cutie de viteze pe camioanele de internațional.

În prezent, strategia de producție a celor două mărci este total opusă fiind greu digerată de noul proprietar.

În timp ce germanii de la MAN folosesc cutii de viteze produse de ZF, suedezii de la Scania își produc singuri cutiile de viteză.

De la preluarea integrală a celor două mărci, Volkswagen și-a arătat clar intențiile de reducere a costrurilor de producție prin implementarea unor strategii comune de proiectare și producție, lasând în același timp mărcile să existe separat.

Primul pas va fi includerea pe modelele MAN TGS și TGX a componentelor cutiei de viteze fabricate de Scania, în timp ce brandul german se va concentra pe dezvoltarea unui nou software ce va fi implementat pe ambele mărci.

Procesul se află într-un stadiu avansat, primele modele cu noua transmisie fiind deja în testate. A doua etapă a acestui proces presupune dezvoltarea unei noi generații, ce va înlocuii actuala gamă de camioane Scania.

MAN pare să contrazică planurile Volkaswagen printr-o declarație de presă în care specifică faptul că ZF Friedrichshafen va continua să furnizeze cutii de viteză pentru bavarezi însă nu este specificat și mod prin care o vor face.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.