Din 2019, camioanele Euro IV nu mai pot tranzita Tirolul austriac

Din 2019, camioanele Euro IV nu mai pot tranzita Tirolul austriac
Parlamentul Tiroului austriac a aprobat în unanimitate noi măsuri care vor restrânge în continuare tranzitului transalpin al camioanelor în zona Tirol.

Tirolul austriac a impus de ceva vreme limite de tranzit pentru camioane, în pofida faptului că acestea sunt considerate nelegitime de către Uniunea Europeană, deoarece afectează libera circulație a mărfurilor.

Din 2019, camioanele Euro IV nu mai pot tranzita Tirolul austriac

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient, pe 3 octombrie 2018, Parlamentul Tirolului austriac a aprobat o serie de noi interdicții, care din 2019 vor fi aplicate în mod unilateral, fără vreun acord cu țările vecine.

Botezat pachetul anti-tranzit (Anti-Transit-Paket), acesta a fost prezentat de guvernul tirolez partidelor, obținând aprobarea tuturor, spre statisfacția guvernatorului Tirolului austriac, Günther Platter.

Prima interdicție se referă la camioanele cu motoare Euro IV, care din 2019 nu vor mai putea tranzita rutier zona Tirol, ci doar pe calea ferată.

VEZI ȘI: Compania Gesuko a cumpărat camionul Volvo FH cu numărul 1.000.000

Această interdicție se va extinde începând din 2021 și la camioanele cu motoare Euro V.

Nici camioanele Euro VI n-au scăpat, deoarece din august 2019 aceste vehicule vor face obiectul interdicției circulației sectoriale, iar din 2021 vor fi interzise și noaptea.

Pentru moment, creșterea volumului de mărfuri a dus la suspendarea interdicției circulației sectoriale, însă Parlamentul Tirolului austriac intenționează s-o implementeze, la fel cu examinează posibilitatea creșterii acestor interdicții peste weekend.

Follow #infotrucker