Din 2019, US Army va implementa în flotă camioane autonome

Din 2019, US Army va implementa în flotă camioane autonome

Anul viitor, US Army va implementa în flotă zeci de camioane autonome, cu mult mai repede decât perioada anunțată inițială.

Considerând ca au fost suficient de mult testate, armata americană va utiliza camioane autonome alături de soldați în operațiuni militare reale.

Aceste camioane autonome vor oferi un avantaj major în operațiunile militare de la sol, deoarece vor elibera soldații pentru alte sarcini, spun experții militari.

Planul inițial al armatei americane a fost să implementeze 300 de camioane fără șofer până în 2025.

Pentru a avansa cu programul de implementare, dintr-o listă inițială cu 45 de cerințe tehnice pentru camioanele autonome, US Army s-a rezumat doar la 15, printre acestea numărându-se frânarea automată de urgență, controlul adaptiv al vitezei de croazieră și asistență la păstrarea benzii de rulare.

Software-ul acestor camioane autonome este o colaborare între mai mulți producători din industrie. O versiune avansată care să permită camioanelor să întoarcă în cazul unei amenințări de explozie pe drum este în curs de dezvoltare.

De asemenea, experții în software lucrează intens la securitatea software-ul împotriva amenințărilor cibernetice, aceasta fiind una din cele mai mari provocări pentru acest tip de camioane.

VEZI ȘI: Cele mai noi soluții Transics prezentate operatorilor de transport din România

Armata americană dezvoltă vehiculele robotizate, în același timp cu industria civilă de camioane, astfel că ambele au adoptat tehnologii similare.

Totuși, față de armată, care testează o formă de platooning numită “Leader-Follower”, în care spațiul între vehicule este de 50 m până la 100 m pentru a proteja încărcătura de pericolele de pe drum, precum furtuni de nisip sau pericole de luptă, producătorii civili de camioane, testează un tip diferit de platooning, în care camioanele conectate merg foarte apropiate unul de celălalt (10 m) pentru a economisii carburant.

Sigur, platooning-ul reduce rezistența aerului și îmbunătățește consumul, dar obiectivul armatei nu este acesta, ci acela de a obține avantaje în luptă, precum operarea acestor vehicule în zone de deșert, de exemplu.

Primele 60 de camioane vor merge la Fort Polk și Fort Sill, deoarece au același sistem de încărcare utilizat în aceste baze.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.