Știri

Din 2021, Austria va implementa permisul de conducere în format digital

Din 2021, Austria va implementa permisul de conducere în format digital pentru toate categoriile de vehicule, inclusiv pentru camion.

Din primăvara lui 2021, șoferii de autoturisme și camioane vor putea prezenta în timpul controalelor de trafic din Austria, direct de pe telefonul mobil, permisul de conducere în format digital, prin intermediul unei aplicații speciale. Acest lucru a fost confirmat de Margarete Schramböck, ministrul austriac al economie și afacerilor digitale, Asociației de Presă din Austria.

Din 2021, Austria va implementa permisul de conducere în format digital

Ministerul Economiei și Afacerilor Digitale a confirmat faptul că, Consiliul de Miniștri a făcut pregătirile pentru modificările legislative corespunzătoare, următorul pas fiind digitalizarea certificatului de înregistrare.

Regulamentul se aplică tuturor categoriilor de permise de conducere, inclusiv pentru camion.

Cu toate acestea, autoritățile austriece spun că vor putea fi digitalizate doar documentele care respectă formatul standard internațional, permisul de conducere fiind o primă provocare. În prezent, austriecii sunt nevoiți să aibă la ei numeroase documente de identitate care trebuie prezentate în timpul controalelor.

VEZI ȘI: Poliția din Tirol verifică camioanele pentru a vedea dacă sunt echipate de iarnă

Pentru implementarea proiectului, au fost necesare modificări la legea autovehiculelor, legea permisului de conducere, legea pașapoartelor și legea privind guvernarea electronică.

Permisul de conducere în format digital va fi probabil valid începând cu al doilea trimestru din 2021. Pentru ca cetățenii să poată aplica pentru un astfel de document, este necesară verificarea identității lor prin intermediul actului de identitate sau semnătură digitală prin intermediul telefonului mobil.

Austria este printre primele țări din Europa care implementează permisul de conducere în format electronic. O altă țară care a permis utilizarea unui astfel de document electronic este Finlanda, însă doar pentru posesorii categoriilor A și B.

Din aceeași categorie...

Back to top button