SigurantaȘtiri

Din 2021, camioanele fără sistem de asistență la virare nu mai pot circula în Viena

Autoritățile din Viena au decis ca din 2021, camioanele care nu sunt echipate cu sistem de asistență la virare să nu mai poată circula prin capitala Austriei.

Începând cu 1 ianuarie 2021, camioanele care nu sunt echipate cu sistem de asistență la virare nu mai pot circula pe străzile din Viena. Propunerea făcută în toamna anului trecut a fost aprobată de autoritățile locale, iar implementarea va începe din luna aprilie a acestui an.

Din 2021, camioanele fără sistem de asistență la virare nu mai pot circula în Viena

Autoritățile locale au trimis această prevedere legislativă și autorităților de la Bruxelles, dar cel mai probabil nu va primi vot negativ așa că din aprilie se va trece la implementare. Din acel moment, toate companiile de transport și logisitică ce operează în Viena vor fi notificate și sunt obligate să-și echipeze vehiculelele cu un sistem de asistență la virare.

Perioada de implementare este din aprilie până la finalul anului, iar din 2021 este obligatorie.  Prevederea este pentru vehiculele de peste 7,5 tone care nu vor mai putea vira dreapta dacă nu dispun de acest sistem. De această schimbare în legislație vor fi afectate și companiile care prestează servicii pentru comunitate, inclusiv compania de salubritate.

Toate companiile care prestează astfel de servicii vor avea alocate un buget suplimentar pentru echiparea vehiculelor din flotă. Sunt exceptate de la această prevedere transporturile speciale și autobuzele.

VEZI ȘI: Imagini în premieră cu noul MAN TGX apărute în mediul online

Conform prevederilor, sistemul de asistență la virare trebuie să emită semnale de avertizare acustice și vizuale, altfel nu este conform și nu va fi acceptat. Decizia autorităților vine după incidentele de anul trecut în care mai multe persoane și-au pierdut viața în astfel de accidente.

Părinții unui copil de doar 9 ani, care a murit în timp ce mergea spre școală fiind lovit de un camion, au lansat o petiție care a strâns câteva sute de mii de semnături în doar o săptămână, ceea ce a determinat autoritățile să acționeze imediat.

Conform normelor UE, echiparea cu un astfel de sistem este obligatorie de abia din 2022, iar pentru vehiculele noi din 2024. Prevederile speciale, așa cum este cea din Viena, pot ocoli prevederile generale ale UE.

Autoritățile locale din Viena au în plan ca din 2022 orice vehicul comercial peste 3,5 tone să fie echipat obligatoriu cu un astfel de sistem de asistență la virare.

Din aceeași categorie...

Back to top button