ȘtiriTehnologie

Din 2021, camioanele IVECO și Volvo vor fi disponibile cu asistentul vocal Alexa

Începând din 2021, Volvo și IVECO au decis să echipeze camioanele cu asistentul vocal Alexa de la Amazon, pentru a le permite șoferilor să controleze vocal o serie de funcții.

Știm deja că asistentul vocal pe smartphone este la doar o atingere distanță. Dar iată că și producătorii auto încep să vină cu propuneri moderne pentru vehiculele din gamă.

Din 2021, camioanele IVECO și Volvo vor fi disponibile cu asistentul vocal Alexa

Dacă producătorii de turisme oferă pe anumite modele câte un asistent virtual special dezvoltat, companiile care produc camioane preferă să meargă pe soluțiile deja testate.

Mai precis, Volvo și IVECO au decis să introducă la nivelul cabinelor camioanelor asistentul vocal Alexa de la Amazon. Scopul acestui va fi unul simplu: să permită șoferilor să controleze vocal o serie de funcții ale camionului.

VEZI ȘI: Taxa de drum pentru camioane în UE va fi stabilită în funcție de emisiile de CO2

În cazul camioanelor Volvo, Alexa va fi integrat în noua interfață de utilizator a sistemului de infotainment disponibil pe FH, FM și FMX.

Asistentul vocal Alexa va fi disponibil începând cu luna martie a anului viitor pe piețele din Germania, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Austria și Spania. Acesta va permite șoferilor să inițieze un apel telefonic, să asculte știri și să obțină indicații de navigare.

Din 2021, camioanele IVECO și Volvo vor fi disponibile cu asistentul vocal Alexa

La rândul său, IVECO a anunțat că va integra Alexa pe cabina S-Way începând cu a doua jumătate a lui 2021. În cazul camioanelor IVECO, asistentul va putea oferi indicații de navigare, va putea oferi sfaturi de conducere în timp real și va putea verifica starea diverselor sisteme de la bord.

În viitor, constructorii își doresc ca Alexa să poată fi utilizat și pentru realizarea unor plăți, dar și pentru controlul anumitor echipamente speciale exterioare.

Din aceeași categorie...

Back to top button