ȘtiriUtilitare ușoare

Din 2021, Citroën Berlingo, Peugeot Partner și Opel Combo vor avea versiuni electrice

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat că începând din primăvara lui 2021 va introduce pe piață versiuni electrice pentru autoutilitarele Citroën Berlingo, Peugeot Partner și Opel Combo.

Grupul PSA a anunțat că va lansa pe piață versiuni electrice pentru autoutilitarele Citroën Berlingo, Peugeot Partner și Opel Combo, care vor utiliza platforma eCMP, aceeași utilizată de PSA pe modelele Opel e-Corsa sau Peugeot e-208.

Din 2021, Citroën Berlingo, Peugeot Partner și Opel Combo vor avea versiuni electrice

Sub capota autoutilitarelor se va afla un motor electric cu 136 de cai putere. Acesta va fi alimentat de la o baterie cu capacitatea de 50 kWh, același acumulator fiind integrat și pe turismele amintite mai sus.

Francezii nu oferă informații despre autonomia utilitarelor mici, însă voci apropiate companiei spun că modelele vor putea parcurge peste 300 de kilometri cu o singură încărcare a acumulatorilor. În același timp, bateria va putea fi încărcată la prize rapide DC cu puteri de până la 100 kW sau la prize AC de 7.6 kW și 11 kW.

Oficialii PSA au declarat că motorul electric va fi produs în Franța la uzina de la Tremery, iar asamblarea produselor finale va fi realizată la fabrica Vigo din Spania.

VEZI ȘI: Feldschlösschen livrează berea cu Renault Trucks D Wide Z.E.

Prețul nu a fost anunțat de reprezentanții Grupului PSA Peugeot-Citroen, însă listele de precomenzi vor fi deschise la începutul anului viitor. Livrările ar urma să debuteze spre finalul anului 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button