Știri

Din 2021, șoferii de camion din Austria vor primi 1,5% în plus la salariu

Camera de comerț a Austriei (WKO) și sindicatul Vida au negociat o creștere a salariului pentru șoferii de camion cu 1,5% începând cu 2021.

Începând din luna ianuarie șoferii de camion din Austria vor avea salariile mărite cu 1,5 procente. Acordul a fost negociat între Camera de Comerț a Austriei cu sindicatul Vida și alte sindicate care reprezintă șoferii de camion.

Din 2021, șoferii de camion din Austria vor primi 1,5% în plus la salariu

În afara noului contract de muncă s-a stabilit și cuantumul despăgubirilor în cazul unor accidente de muncă și, de asemenea, a fost mărită și diurna tot cu 1.5 procente.

VEZI ȘI: Autoritățile din Turingia investesc în infrastructura cu hidrogen

În plus, sindicatele au solicitat dezvoltarea infrastructurii pentru transportul rutier de mărfuri pe autostrăzile din Austria.

Acestea au cerut mai multe locuri de parcare și, în special pe durata pandemiei, șoferii să beneficieze de acces gratuit la toalete și dușuri și să aibă posibilitatea să se cazeze și să mânânce în condiții decente.

Noul program de îmbunătățire a condițiilor pentru șoferii de camion va fi finanțat din veniturile ASFINAG, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria urmând să aloce pentru aceste proiecte peste 100 de milioane de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button