In Focus

Din 2021, Tirolul a interzis tranzitul camioanelor Euro VI pe timp de noapte

Din 2021, autoritățile din Tirol au interzis tranzitul camioanelor cu norma de poluare Euro VI pe timp de noapte, pe o parte din autostrada Inntal (A12).

Începând cu 1 ianuarie 2021 intra în vigoare o nouă restricție impusă de autoritățile din Tirol, publicată deja și în Monitorul Oficial al Austriei, care interzice camioanelor cu normă de poluare Euro VI să tranziteze o parte din autostrada Inntal (A12), pe timp de noapte.

Din 2021, Tirolul a interzis tranzitul camioanelor Euro VI pe timp de noapte

Circulația pe timp de noapte pentru vehiculele de 7.5 tone se aplică efectiv în perioada 1 mai – 31 octombrie în timpul săptămânii între orele 22:00 – 05:00, duminica și sărbătorile legale între orele 23:00 – 05:00, iar în perioada 1 noiembrie – 30 aprilie începând cu ora 20:00.

VEZI ȘI: 100.000 de camioane cu hidrogen, pe drumurile din Europa, până în 2030

Restricția de circulație pe timp de noapte, conform normelor publicate în Monitorul Oficial al Austrieil, este valabilă pe autostrada Inntal (A12) de la Kufstein până la vest de Innsbruck (Zirl), iar acest lucru înseamnă că nu se mai poate circula nici pe autostrada Brenner (A13).

Camioanele vor avea voie să circule pe A12 doar în condiții speciale și în această zonă nu se pot face livrări decât în anumite condiții, la fel ca în cazul restricțiilor sectoriale.

În această zonă (districtele IM, IL, I, KU, SZ) camioanele pot încărca sau descărca marfa doar dacă circulă exclusiv în această zonă. Sunt exceptate de la aceste restricții camioanele cu motoare complet electrice sau cele cu hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button