CamioaneEcofriendly

Din 2021, Volvo Trucks va oferi o gamă completă de camioane electrice în Europa

Începând din 2021, producătorul suedez Volvo Trucks introduce în oferta comercială o gama completă de camioane electrice.

Volvo Trucks a anunțat că începând de anul viitor va comercializa pe piața europeană o gamă completă de camioane electrice cu baterii, în timp ce producția de serie a acestora va începe în 2022.

Din 2021, Volvo Trucks va oferi o gamă completă de camioane electrice în Europa

Intențiile Volvo Trucks în privința electrificării marchează un pas major spre un transport independent de carburanții clasici.

În prezent, producătorul din Goteborg efectuează teste de drum cu versiunile electrice ale lui Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, care vor fi utilizate pentru distribuție, colectarea deșeurilor, transport regional și construcții urbane, în Europa. Modelele electrice vor avea o greutatetotală de până la 44 de tone și o autonomie de până la 300 de km, în funcție de configurația bateriilor.

Suedezii au început producția modelelor electrice Volvo FL și Volvo FE în 2019. Acestea sunt camioane electrice destinate distribuției urbane și colectării deșeurilor, în principal în Europa.

Din 2021, Volvo Trucks va oferi o gamă completă de camioane electrice în Europa

În America de Nord, vânzările noului Volvo VNR Electric, un camion pentru transportul regional, vor începe pe 3 decembrie 2020.

O tranziție graduală către propulsii alternative
Camioanele electrice pentru transport pe distanțe lungi și solicitante vor urma, pe parcursul acestui deceniu, spune producătorul suedez. Acestea vor fi camioane electrice cu baterii și hidrogen, și vor avea o autonomie mai mare.

Volvo Trucks dorește să înceapă comercializarea camioanelor electrice propulsate cu hidrogen în a doua jumătate a acestui deceniu, obiectivul său fiind acela de a avea o gamă de camioane completă independentă de combustibili fosili până în 2040.

VEZI ȘI: Transportatorii rutieri români sunt pregătiți pentru distribuția vaccinului anti-COVID

Din acest motiv, majoritatea companiilor de transport vor trece la propulsia electrică în etape. În practică, multe dintre ele vor avea flote mixte de camioane, propulsate de diferiți combustibili, pe parcursul perioadei de tranziție.

”Șasiurile noastre sunt proiectate să fie independente de lanțul cinematic utilizat. Clienții pot alege să cumpere mai multe camioane Volvo din același model, singura diferență fiind faptul că unele sunt electrice, iar altele diesel sau pe gaz”, spune Roger Alm.

Din perspectiva Volvo Trucks, tranziția către un transport mai sustenabil înseamnă, mai ales, o schimbare cât mai ușoară pentru operatorii de transport, astfel încât aceștia să fie capabili să se adapteze.

Soluțiile oferite trebuie să fie independente de combustibilii fosili și să le permită transportatorilor să atingă nivelurile necesare de profitabilitate și productivitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button