Pachet de MobilitateTop News

Din 2022, Elveția interzice efectuarea repausului săptămânal în cabină

Elveția a decis să aplice legislația europeană privind perioadele de odihnă pentru șoferii de camion.

Marți, 1 iunie, Consiliul Federal din Elveția a votat legea care interzice efectuarea repausului săptămânal normal în cabina camionului. Legea era deja aprobată de Parlamentul Federal (Nationalrat).

Scopul introducerii acestei legi este de a limita concurența neloială din partea transportatorilor străini, respectiv de a preveni dumpingul social. Legea urmează să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2022, a declarat ministrul transporturilor Simonetta Sommaruga. Asociația Les Routiers Suisses salută și ea votul.

Din 2022, Elveția interzice efectuarea repausului săptămânal în cabină

Interdicția de efectuare a repausului săptămânal normal în cabină afectează în principal șoferii de camion din Europa de Est, care pot fi adesea găsiți în zonele de odihnă și parcările aflate de-a lungul autostrăzilor și drumurilor naționale din Europa de Vest. Șoferii de camion din Elveția nu sunt afectați de această lege, deoarece aceștia își petrec acasă finalul de săptămână acasă.

Elveția este printre ultimele state din Europa care aplică directiva europeană ca parte a Pachetului de Mobilitate, adoptat în iulie anul trecut.

VEZI ȘI: Aproape 200 de camioane controlate de GITD, în Polonia

În Uniunea Europeană, interdicția de efectuare a repausului săptămânal normal în cabina camionului a fost adoptată în vara anului 2020 ca parte a Pachetului de Mobilitate, care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii august 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button