Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania

Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania
După Scania și Daimler, bavarezii de la MAN au anunțat că vor relua producția de camioane și autobuze la capacitate redusă, începând cu 27 aprilie.

După ce la mijlocul lunii martie a oprit producția de camioane și autobuze pentru a-și proteja angajații, dar și din cauza întârzierilor din cadrul lanțurilor de aprovizionare cu componente și a cererii scăzute de vehicule comerciale, MAN a anunțat că va relua activitatea de producției.

Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania

Aceasta va fi făcută gradual începând cu 27 aprilie, respectându-se un concept adaptat de siguranță.

Protecția angajaților are prioritate maximă, motiv pentru care au fost implementate măsuri ample în conformitate cu un plan detaliat. Acestea includ, printre altele, asigurarea unei distanțe mai mari între angajați, schimbarea rutelor în anumite procese de lucru și, acolo unde este necesar, utilizarea echipamentului de protecție, precum și instruirea specifică a angajaților.

„În ultimele săptămâni, echipa de gestionare a crizelor a lucrat intens la pregătirea condițiilor în care fabricile noastre își pot relua activitatea. Printre principalele provocări se numără asigurarea disponibilității pieselor de către furnizorii noștri, precum și organizarea propriilor noastre procese de lucru, protejându-ne în același timp colegii, dar și măsuri de stimulare a cererii de vehicule comerciale”, a declarat Joachim Drees, CEO MAN Truck & Bus SE.

Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania

Unii angajați, atât din zona de producție, cât și din administrație vor continua să lucreze în cadrul unui program scurt de lucru sau vor accesa varinatele flexibile existente privind împărțirea timpilor de lucru și munca de acasă ori de câte ori este posibil. De asemenea, revenirea la birou va fi organizată ținându-se cont de condițiile de siguranță necesare.

VEZI ȘI: Daimler și Volvo vor dezvolta împreună vehicule comerciale electrice cu hidrogen

„Respectul meu se adresează celor care au fost sau vor rămâne la muncă în cadrul unui program scurt de lucru, precum și celor care au deținut și vor continua să dețină poziții în FlexWork. Multe mulțumiri, de asemenea, tuturor celor care s-au oferit voluntar în ultimele săptămâni”, a declarat Saki Stimoniaris, președinte al Consiliului Angajaților.

MAN Truck & Bus va continua să mențină activitatea integrală în cadrul rețelei sale de ateliere de service pentru mărcile MAN și NEOPLAN pentru a asigura suportul necesar vehiculelor utilizate în situațiile de urgență, în lanțurile de aprovizionare și în transportul public local.

Acest lucru este valabil atât pentru companiile din cadrul rețelei sale proprii, cât și pentru companiile partenere ale MAN Truck & Bus, atât timp cât acest lucru este permis de autoritățile din regiunea respectivă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.