Din 4 ianuarie intră în vigoare restricțiile pentru traficul de iarnă în Austria

Din 4 ianuarie intră în vigoare restricțiile impuse în fiecare iarnă în Austria
După restricțiile privind utilizarea rutelor alternative și înăsprirea restricțiilor de trafic în pasul Brenner, începând cu 4 ianuarie vor intra în vigoare și restricțiile impuse în fiecare iarnă în Austria.

Cu excepția camioanelor care au ca destinație Austria, toate celelalte trebuie să respecte restricțiile pentru traficul de iarnă în vigoare până pe data de 14 martie. Astfel, sâmbăta, șoferii care vor să ajungă în Italia sau Germania nu vor putea circula pe autostrăzile A12 și A13.

Din 4 ianuarie intră în vigoare restricțiile pentru traficul de iarnă în Austria

Restricția este valabilă în cele 11 zile de sâmbătă, din perioada 4 ianuarie – 14 martie, între orele 7:00 și 15:00. Începând cu ora 15:00 intră în vigoare însă și restricția pentru circulația în weekend.

Programul acestor restricții a fost stabilit de poliția din Tirol împreună cu Ministerul Transporturilor, iar conform cifrelor de anul trecut în zonă a fost a înregistrată o scădere a traficului de camioane, în fiecare weekend, cu 65%.

Excepție de la aceste restricții fac camioanele care au ca destinație o localitate din Austria, iar aceste restricții nu fac parte din calendarul pentru prima jumătate a anului 2020 în care mai sunt prevăzute 20 de zile în care traficul spre Tirol va fi restricționat.

VEZI ȘI: Danemarca vrea amenzi mai mari pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină

În aceste zile vor putea circula prin Tirol un maxim de 300 de camioane pe oră, iar din luna februarie va fi pus la punct un sistem automat pentru gestionarea traficului.

Poliția din Tirol a anunțat și că va efectua și mai multe controale în zilele de sâmbătă, după ce anul trecut au fost numeroși șoferi care nu au respectat interdicția de circulație în zilele de sâmbătă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.