In Focus

Din august 2019, Bulgaria intorduce sistemul de taxare electronică a camioanelor

În urma mai multor întârzieri și numeroase provocări juridice, Bulgaria va introduce în 2019 mult așteptata taxare electronică a camionelor și e-vinieta pentru autoturisme.

Începând cu 1 ianuarie 2019, în Bulgaria va fi lansată vinieta electronică (e-vinieta), iar din 16 august 2019, sistemul de taxare electronică a camioanelor bazată pe sistemul GNSS (Global Navigation Satellite System).

Din august 2019, Bulgaria intorduce sistemul de taxare electronică a camioanelor

Sistemul cu e-vinietă va înlocui actualul sistem de taxare cu autocolant pentru vehicule sub 3.5 tone.

Datorită diferenței de timp între lansarea celor două sisteme – e-vinietă pentru vehicule sub 3.5 tone și taxare electronică a camioanelor, vehicule comerciale cu masa maximă autorizată de peste 3.5 tone, vor trebui să achiziționeze e-vinieta până la 15 august 2019, ora 23:59.

VEZI ȘI: Germania va finanța achiziția de sisteme de asistență la virare pe camioane

La fel ca în cazul sistemului de plată Hu-Go din Ungaria, taxarea electronică a camioanelor din Bulgaria va deschide și piața dispozitivelor de plată montate la bordul camioanelor.

Nu este încă cunoscut dacă Kapsch va oferi și un dispozitiv specific.

Prin introducerea noului sistem de taxare a camioanelor, dar și a e-vinietei, Bulgaria face un pas important spre sistemul european de taxare electronică (EETS).

Din aceeași categorie...

Back to top button