SigurantaȘtiri

Din octombrie, camioanele peste 12 tone nu mai pot intra în Londra fără autorizație de siguranță

Din 26 octombrie 2020, toate camioanele peste 12 tone care efectuează operațiuni de transport în Londra sunt obligate să aibă autorizație de siguranță, conform Direct Vision Standard (DVS).

Introdus de Transport for London (TfL), Direct Vision Standard clasifică vizibilitatea directă a camioanelor peste 12 tone cu stele, unde ”0” este cea mai joasă clasificare, iar ”5” cea mai înaltă clasificare, în baza a cât de mult vede șoferul direct din cabină.

Din octombrie, camioanele peste 12 tone nu mai pot intra în Londra fără autorizație de siguranță

Pentru ca un camion să primească autorizație de siguranță pentru Londra, acesta trebuie săprimescă cel puțin o stea sau să fie echipat cu măsuri suplimentare de siguranță (senzori, sisteme de camere și avertizări vizuale) care îmbunătățesc siguranța generală a vehiculului.

Motivul pentru care Transport for London (TfL) a intordus acest standard de vizibilitate directă este de a crește siguranța tuturor utilizatorilor drumurilor, inclusiv pietoni, bicicliști și motocicliști.

Standardul de vizibilitate directă (DVS) se va aplica în interiorul Greater London începând cu 26 octombrie 2020, 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Cei care efectuează transport în zona specificată mai sus trebuie să dețină o autorizație validă la bordul camionului, altfel riscă amenzi.

VEZI ȘI: S-a deschis cea mai mare stație de alimentare cu LNG din Europa

Cei care știu că fac transport în interiorul Greater London pot verifica clasificarea camionului accesând link-ul – http://bit.ly/HGVSafetyPermit. Obținerea autorizației de siguranță este GRATUITĂ.

Amendă de 550 de lire sterline
Camioanele peste 12 tone conduse în interiorul Greater London începând cu 26 octombrie 2020 fără a avea autorizație validă de siguranță sau nu respectă condițiile de autorizare, vor fi sancționate conform Penalty Charge Notice (PCN) cu 550 de lire sterline (275 de lire sterline dacă este plătită în termen de 14 zile).

Din aceeași categorie...

Back to top button