In Focus

Din octombrie, circulația camioanelor cu motoare Euro IV în Tirolul austriac a fost interzisă

Începând cu 31 octombrie 2019, camioanele cu motoare Euro IV nu vor mai putea circula în Tirolul austriac pe autostrada A12 între Kufstein și Zirl.

Viena ignoră protestele Italiei și Germaniei privind restricțiile aplicate camioanelor de-a lungul axei Brenner, publicând o nouă interdicție de circulație în Monitorul Oficial al Tirolului, prin care interzice circulația vehiculelor comerciale de peste 7.5 tone cu motoare ce au normă de poluare mai mică de Euro V, pe autostrada A12 între Kufstein și Zirl, începând cu 31 octombrie 2019.

Din octombrie, circulația camioanelor cu motoare Euro IV în Tirolul austriac a fost interzisă

Noua interdicție de circulație face referire și la camioanele cu normă de poluare Euro V și EEV, acestea urmând să nu mai poată circula în Tirolul austriac începând 1 ianuarie 2021.

Astfel, începând cu 2021, pe autostrada A12 între Kufstein și Zirl vor putea circula doar camioane cu motoare Euro VI, cel puțin până la următoarea interdicție.

Excepție de la acestă interdicție de circulație fac camioanele care vor fi direcționate spre terminalele de cale ferată din Sala (direcția spre est) și Wörgl (spre vest), respectiv unele vehicule comerciale cu accesorii speciale, cum ar fi betonierele, pompele de beton, de drenaj, asistența rutieră și camioanele cu macara.

De asemenea, excepția se aplică și vehiculelor care trebuiesc încărcate sau descărcate în anumite zone. Această derogare se referă la municipalitățile din Imst, Innsbruck, Kufstein și Schwaz și o zonă între Lienz, Rosenheim, Val Pusteria și Alta Val Isarco.

VEZI ȘI: Bridgestone a lansat noua anvelopă pentru camion Duravis R002

În acest caz, însă, derogarea are un termen limită bazat pe clasa de emisii a camionului, adică: Euro III până la 31 decembrie 2019, Euro IV până la 31 decembrie 2020 și Euro V până la 31 decembrie 2022.

Excepția se aplică și în cazul ansamblurilor rutiere cu remorcă sau semiremorcă și motor Euro IV până la 31 decembrie 2020 și cu motorul Euro V până la 31 decembrie 2022.

Contestată de Italia și Germania, politica austriacă de limitare a traficului de camioane în zona Tirol este sprijinită de Provincia Autonomă Bolzano, însă, în diferite moduri.

Din aceeași categorie...

Back to top button