Direcţia dinamică Volvo Trucks a fost premiată

Cu semnificativ mai puţine vibraţii cauzate de suprafaţa şoselelor şi un mediu de lucru îmbunătăţit, direcţia dinamică este o parte importantă a demersului Volvo Trucks de a creşte siguranţa rutieră, cu accent clar pe şofer. De curând, aceasta a primit prestigiosul premiu Quality Innovation of the Year 2013 acordat în fiecare an de către SIQ, Institutul Suedez pentru Calitate, cu scopul de a stimula dezvoltarea inovaţiilor.

„Direcţia Dinamică este un exemplu excelent de inovaţie dezvoltată pentru a răspunde atât nevoilor comerciale cât şi dorinţelor utilizatorilor. Noua tehnologie oferă şoferului o mai bună manevrabilitate şi un mediu de lucru îmbunătăţit”, a declarat Matti Kaulio, Associate Professor în cadrul Departamentului de Industrie Economică al KTH, Royal Institute of Technology, care a argumentat decizia juriului. Pentru a fi premiată, inovaţia trebuie să aibă o legătură directă cu o cerinţă specifică a clientului, iar inovaţia Volvo Trucks a răspuns acestui criteriu.

Direcţia dinamică Volvo Trucks a fost premiată

Inovaţia este atât o soluţie pentru nevoile individuale cât şi pentru cerinţele comerciale. Reuşeşte, să ofere o combinaţie de tehnologie de top utilizată şi testată pentru a crea un produs mai bun. În plus, contribuie şi la creşterea siguranţei, care este parte din imaginea mărcii suedeze.

Directia dinamica Volvo

Dezvoltată în strânsă colaborare cu şoferii 

Este de notorietate că Volvo Trucks este unul din producătorii care interacţionează cu şoferii în vederea culegerii a cât mai multe date pentru dezvoltarea noilor tehnologii, indiferent că vorbim de produse complexe precum un camion sau de sisteme precum cel de faţă.

„Pe tot parcursul procesului de dezvoltare am invitat constant clienţii să ne împărtăşească părerea lor. Acest lucru ne aduce clienţii mai aproape şi îi implică în dezvoltarea de produse noi. Direcţia Dinamică Volvo este un reper în obiectivul nostru legat de mediul de lucru al şoferului şi siguranţa în trafic”, a adăugat Hayder Wokil.

Ceremonia de decernare a premiului Quality Innovation of the Year 2013 a avut loc pe 20 ianuarie, la Moderna Museet în Stockholm. Premiul este acordat anual companiilor, organizaţiilor sau persoanelor individuale ale căror inovaţii fac parte sistematic din activităţile lor şi sunt create pentru a răspunde cerinţelor clienţilor. Premiul este susţinut de o serie de fundaţii care promovează calitatea, din Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Republica Cehă şi Ungaria.

Cum funcţionează acest sistem?

Direcţia dinamică îmbină eficient un sistem de direcţie mecanic convenţional (hidraulic) cu un motor electric controlat electronic de 2.000 de ori pe secundă pentru nivelul ideal de asistenţă în fiecare moment, furnizând până la 85% din efortul necesar pentru virare la viteze mici. La viteze reduse, motorul electric oferă un plus de putere, în timp ce la viteze mari reglează automat direcţia pentru a compensa orice interferenţă a drumului care se transmite în volan, ca urmare, de exemplu, a vânturilor laterale sau a gropilor de pe şosea. Sistemul elimină aproape integral vibraţiile în volan prin urmare, şoferul nu mai trebuie să corecteze volanul în timpul condusului. Un exemplu clar în acest sens este de acum celebrul test in care apare si actorul american Jean Claude Van Damme „The Epic Split„. In clip, Volvo Trucks a demonstrat cat de mare este precizia camionului cu acest sistem la mersului înapoi. În plus, prin aceasta nouă tehnologie se reduce semnificativ riscul durerilor de spate, gât şi umeri. Tehnologia este construită pe o platformă Torque Overlay (acoperirea cuplului), ceea ce înseamnă că există posibilităţi crescute pentru extinderea funcţionalităţii acesteia în viitor.

Follow #infotrucker