Discuțiile finale pe Pachetul de Mobilitate se vor discuta după alegerile europene

Discuțiile finale pe Pachetul de Mobilitate se vor discuta după alegerile europene
Discuțiile finale între Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE privind Pachetul de Mobilitate se vor purta în următoare legislatură.

Potrivit declarațiilor făcute de Ismail Ertug, membru în Comisia TRAN, discuțiile finale pe marginea Pachetului de Mobilitate între Parlamentul European, Consiliu și Comisia Europeană vor avea loc după alegerile europarlamentare de pe 26 mai.

Discuțiile finale pe Pachetul de Mobilitate se vor discuta după alegerile europene

Discuțiile pentru finalizarea Pachetului de Mobilitate, între Parlamentul European, Consiliu și Comisia Europeană ar fi trebuit să aibă loc în luna aprilie, dar nu a mai fost timpul necesar pentru finalizarea legilor și Pachetul nu a mai intrat la vot în această legislatură.

Conform lui Ismail Ertug se mai caută un compromis în ceea ce privește cabotajul, perioadele de odihnă și repaus, dar și alte reglementări ale transportului rutier de mărfuri care să fie valabile în toate statele Uniunii Europene.

După discuții care au durat luni bune, Parlamentul European a reușit să cadă de acord asupra unui nou Pachet de Mobilitate, dar acesta mai trebuie ratificat și în Consiliul și în Comisia Europeană.

VEZI ȘI: Încărcarea și descărcarea camionului intră sub incidența riscurilor de exploatare

Comisarul european pe probleme de transport Violeta Bulc, din Slovenia, și-a manifestat interesul ca acesta să fie aprobat pe perioada mandatului său.

Și Finlanda, țară care va prelua conducerea Uniunii Europene în luna iulie, și-ar dori ca acest proiect să fie finalizat înaintea vacanței parlamentare de vară.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.