GreenZoneȘtiri

Disfrimur testeză primul ansamblu frigorific de 32 de metri și 70 de tone din Spania

Compania Disfrimur din Murcia testează primul ansamblu frigorific de 32 de metri și 70 de tone din Spania, în care pot fi transportați 66 de europaleți.

Cu scopul de a-și optimiza procesele de transport și a diminua impactul asupra mediului, furnizorul de servicii de transport și logistică Disfrimur din Murcia a început testele de drum în Spania cu primul ansamblu frigorific de 32 de metri și 70 de tone, concept cunoscut sub numele de Duo Trailer.

În această combinație, pot fi transportați 66 de europaleți, dublu față de transportul cu o singură semiremocă.

Cele două semiremorci frigorifice sunt conectate între ele printr-un dolly și remorcate de un cap-tractor MAN TGX D38 cu motor de 640 CP. Proiectul pilot are loc în colaborare cu Universitatea din Zaragoza, producătorul de remorci SOR Ibérica, MAN Truck & Bus și Ministerul Transporturilor din Spania.

Disfrimur nu este singura companie din Spania care testează în cadrul operațiunilor de transport conceptul Duo Trailer.

VEZI ȘI: Șoferii de camion au fost la mare căutare în luna martie în Germania

În 2018, Grupo Sesé și Seat au început testele cu această soluție inteligentă de transport, iar din 2020, aceasta este testată și de XPO Logistics. Duo Trailer este un concept de trasnsport introdus pentru prima dată pe piață de compania Ewals Cargo.

Aceste concepte inteligente de transport reduc costurile deoarece utilizează mai puține resurse, îmbunătățesc capacitatea de încărcare, respectiv reduc consumul de carburant și emisiile. Astfel, acestea pot fi o soluție pentru Europa în atingerea obiectivele ambițioase de mediu din cadrul Pactului Ecologic European, respectiv la deficitul de șoferi de camion de pe piață.

Din aceeași categorie...

Back to top button