Știri

Dispozitivul interoperabil Telepas este activ și în Bulgaria

Telepas s-a extins în Bulgaria și a crescut la 14 lista țărilor europene acoperite de serviciul său de taxare electronică a camioanelor.

Telepass a anunțat că, din 22 martie, serviciile sale de taxare electronică a camioanelor au devenit active în Bulgaria.

Dispozitivul interoperabil Telepas este activ și în Bulgaria

Astfel, dispozitivul interoperabil Telepass SAT, care funcționează prin satelit, poate fi utilizat pentru plata electronică a taxei de drum pentru autovehicule de peste 3.5 tone pe rețeaua bulgară de autostrăzi, care are o lungime de 3.115 kilometri.

Prin extinderea în Bulgaria, Telepass își consolidează creșterea la nivel internațional, ajungând la un total de peste 163.500 km gestionați și contribuind la simplificarea circulației mărfurilor și persoanelor în cadrul rețelei rutiere europene.

În prezent, dispozitivul interoperabil Telepass este activ în 14 țări europene: Franța, Belgia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Danemarca, Suedia, Norvegia, Elveția, respectiv Polonia (secțiunea Cracovia-Katowice a autostrăzii A4) și Ungaria.

VEZI ȘI: DKV a încheiat un parteneriat cu Makpetrol din Macedonia de Nord

Compania aflată sub controlul operatorului italian de autostrăzi „Autostrade per l´Italia” (ASPI) plănuiește ca în viitor să se extindă la nivelul întregii Uniuni Europene.

„Vrem să ne ridicăm standardele și mai mult în următoarele luni și să ne extindem prezența în întreaga Uniune Europeană”, a anunțat managerul Telepass, Francesco Cenci.

Telepass este în prezent liderul pieței europene în domeniul sistemelor de taxare cu o cotă de piață de 35% și zece milioane de aparate de taxare distribuite.

Din aceeași categorie...

Back to top button