SigurantaȘtiri

Distance Alert, funcția care-i ajută pe șoferi să păstreze distanța de siguranță între vehicule

Distance Alert este cea mai nouă funcție de siguranță de la Volvo Trucks, aceasta ajutându-i pe șoferii de camioane să păstreze o distanța de siguranță minimă față de vehiculul aflat în față și să evite situațiile critice.

Distance Alert, funcția care-i ajută pe șoferi să păstreze distanța de siguranță între vehicule

Volvo este unul dintre producătorii de autovehicule și de camioane care pune un foarte mare accent pe siguranța rutieră.

Planul constructorului suedez de automobile este ca în scurt timp, să nu mai existe nicio victimă într-un accident în care au fost implicate mașinile sale. Aceleași lucru și l-a propus și pentru camioane.

Astfel, o parte din tehnologiile utilizate pe automobile sunt introduse treptat și pe camioanel, de curând, oficialii Volvo Trucks anunânțând introducerea unui nou sistem de siguranță, denimit Distance Alert.

Tehnologia a fost preluată de pe turisme și funcționează extrem de simplu: un radar monitorizează traficul din față, iar în cazul în care camionul se apropie prea mult de vehiculul din față, tehnologia intervine, în primă fază cu semnale acustice și vizuale.

Dacă șoferul nu reacționează sau dacă situația din trafic nu se schimbă, atunci sistemul funcționează împreună cu tehnologia Collision Warning with Emergency Brake. În acest caz, vehiculul va frâna în mod automat. Toate aceste acțiuni au loc în doar câteva secunde, timp extrem de prețios în cazul unei situații care se poate solda cu accidente.

VEZI ȘI: Rigterink Logistikgruppe a început testarea Mercedes-Benz eActros în regiunea Rhine-Main

Noua funcție Distance Alert a fost dezvoltată, în special, pentru utilizarea pe drumurile de viteză și în afara orașului. Acesta se activează în mod automat la peste 60 km/h sau în momentul în care șoferul utilizează sistemul cruise control.

Sistemul Distance Alert va fi disponibil pe următoarele vehicule: Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX.

Din aceeași categorie...

Back to top button