In Focus

Distanța dintre Olanda și Japonia parcursă pe roți de două Scania S 410

Compania japoneză TransWeb a străbătut pe roți cu două Scania S 410 distanța dintre Olanda și Japonia, care a însumat peste 13.000 kilometri.

Recunoscut pentru abordarea inovatoare a serviciilor de transport, specialistul japonez de transport TransWeb au achiziționat două Scania S 410 din Olanda, pe care le-au dus pe roți în Țara Soarelui Răsare.

Distanța dintre Olanda și Japonia parcursă pe roți de două Scania S 410

După un total de 13.000 de kilometri parcurși, cele două camioane au ajuns în siguranță și fără probleme la sediul companiei din apropierea orașului Tokyo.

TransWeb a început ca furnizor de logistică pentru sporturile cu motor, iar acest lucru rămâne o parte esențială a activității sale.

Astăzi, cu o flotă de 40 de camioane Scania, TransWeb și-a extins activitatea oferind servicii de transport pentru industria de evenimente și concerte, respectiv transport de vehicule finite de import.

„Utilizarea camioanelor Scania nu ajută doar la îmbunătățirea calității transportului, ci îmbunătățește și imaginea mărfurilor transportate”, spune Managing Director Takeshi Maezawa.

Un proiect unic și ieșit din tipare
Maezawa a propus un proiect ieșit din tipare, convins fiind că TransWeb are atât pasiunea, cât și capacitatea de a-l realiza, acela de parcurge pe roți distanța de 13.000 km dintre Europa și Japonia cu două camioane noi.

Mulți și-au exprimat îngrijorare cu privire la siguranța proiectului, dar Maezawa a fost neclintit. El a declarat că își va asuma întreaga responsabilitate pentru călătoria celor două camioane.

VEZI ȘI: Un nou serviciu intermodal deschis între Turcia și Olanda via Italia

Astfel, acesta și-a îndeplinit promisiunea: la mijlocul lunii septembrie, Maezawa și echipa sa formată din nu mai puțin de patru echipaje de șoferi, au călătorit la Beesd în Olanda pentru a ridica camioanele de la producătorul de remorci Van Eck.

„La TransWeb ne pasă de șoferii noștri. Prin utilizarea camioanelor Scania, aceștia beneficiază de o cabină spațioasă și confortabilă, care reduce oboseala, chiar și atunci când aceștia conduc pe distanțe lungi”, spune Maezawa.

Înainte de a ajunge în Japonia, cele două Scania S 410 au oprit la târgul IAA de la Hanovra, după care au călătorit prin Polonia, Lituania, Letonia și Rusia.

Distanța dintre Olanda și Japonia parcursă pe roți de două Scania S 410

„Cred că ridicarea camioanelor din Europa și aducerea lor pe roți în Eurasia este un lucru fără precedent”, spune un Maezawa.

Fiecare echipaj de șoferi a călătorit în medie 600 de kilometri pe zi, dar ocazional au reușit să conducă până la 800-900 kilometri. Pe parcurs, echipa TransWeb a oprit la Scania Rusia, unde au fost organizate evenimente pentru a marca călătoria lor specială.

Călătoria prin Rusia de aproximativ 10.000 de kilometri s-a încheiat la Vladivostok, unde cele două camioane au urcat pe feribot către Tottori pentru ultimul segment de 900 de kilometri către sediul central al companiei TransWeb, la aproximativ 50 de kilometri est de Tokyo.

Din aceeași categorie...

Back to top button