Distanța regulamentară între vehicule în trafic controlată cu ajutorul dronelor

Distanța regulamentară între vehicule în trafic controlată cu ajutorul dronelor
La începutul acestei săptămâni, cu ajutorul unei drone, șapte camioane au fost depistate pe autostrada A12 din Germania, că nu respectă distanța regulamentară între vehicule în trafic.

Poliția germană a efectuat un control special prin intermediul unei drone care a zburat la o înălțime de 70 de metri deasupra autostrăzii A12, între Briesen și Jacobsdorf.

Distanța regulamentară între vehicule în trafic controlată cu ajutorul dronelor

Obiectivul controlului a fost, în principal, ca șoferii de camion să respecte distanța regulamentară între camioane în trafic. Pentru a face distanțele mai vizibile, peautostradă au fost marcate distanțe de 30, 40 și 50 de metri pe această porțiune, dar acestea vor fi extinse pe o distanță și mai mare.

Zona este una predispusă la accidente din cauza nerespectării distanței regulamentare între vehicule, din ianuarie până în mai având loc 150 de astfell de incidente. Tocmai de aceea, poliția și autoritățile locale au demarat această acțiune de control care va fi repetată frecvent până la finalul anului.

În regiunea Brandenburg există o singură dronă care este folosită pentru astfel de acțiuni și o cameră video care este amplasată pe podurile de deasupra autostrăzii. Departamentul tehnic al polției a echipat drona cu două camere, una normală și una cu termoviziune, urmând ca până la finalul anului departamentul să fie dotat cu alte 5 drone similare.

În timpul controlului, polițiștii au urmărit activitatea camioanelor, care de la o viteză de peste 50 km/h trebuie să păstreze o distanță de siguranță de 50 de metri. Germania este una dintre puținele țări în care există prevederi exacte în codul rutier legate de această distanță, iar amenda este de 80 de euro, plus 28.50 euro diverse taxe.

VEZI ȘI: Camionul 100% electric Mercedes-Benz eActros va fi testat de două firme din Elveția

În cazul în care este depistat un șofer care nu respectă distanța de siguranță, imaginile din dronă sunt stocate în centrul de control, iar polițiștii de aici îi informează pe cei de pe autostradă. Echipajul așteaptă apoi într-unul din punctele de ieșire camionul și îl escortează până la prima parcare.

În cadrul operațiunii de marți au fost depistate șapte cazuri în care șoferii nu au respectat distanța de siguranță și mai multe alte camioane au fost înregistrate cu o viteză de peste 80 km/h.

După ce șoferii au anunțat prin stație unde este zona de control, gradul de încălcare a reglementărilor a scăzut imediat.

Statistica de pe autostrada A12, din ianuarie până în mai 2018, arată că în 65 de accidente cauza principală a fost nerespectarea distanței de siguranță, iar în urma accidentelor o persoană a decedat.

În 2019, în aceeași perioadă, au fost înregistrate 150 de accidente, în 50 dintre ele fiind victime, una dintre ele fiind accidentată mortal.

Follow #infotrucker