Divizia de logistică a XPO devine GXO Logistics

Divizia de logistică a XPO devine GXO Logistics
XPO Logistics a anunțat identitatea noii companii care va fi creată prin despărțirea diviziei de transport de cea de logistică: GXO Logistic.

XPO a făcut anunțul prin intermediul unui clip video în care a prezentat logoul și sloganul noii companii: ”Logistics at full potential”.

Divizia de logistică a XPO devine GXO Logistics

”Facem un pas important în drumul spre divizarea segmentelor noastre logistice. Noua companie se va numi GXO, trei litere care vin de la oportunitățile care pot schimba jocul (game-changing opportunities). GXO va duce moștenirea XPO în viitor, ca o companie independentă”, a declarat Brad Jacobs, președinte și CEO al XPO Logistics.

Beneficiind de ani de investiții în tehnologie ca parte a XPO, GXO se va afla într-o poziție solidă pentru a putea capitaliza situația favorabilă din piață: creșterea puternică a comerțului electronic, cererea în creștere de capabilități automatizate și digitalizate și tendința spre externalizarea serviciilor de aprovizionare.

VEZI ȘI: XPO Logistics și-a extins flota cu 100 de IVECO Stralis cu LNG

”Identitatea de marcă a noii companii conține calitățile care ne fac un lider al industriei: abilitatea de a livra clienților servicii logistice mai rapide, mai agile și mai inteligente, la un preț mai mic, prin utilizarea automatizării și datelor științifice”, a spus și Malcolm Wilson, CEO al XPO Europa, care va deveni CEO of GXO.

În decembrie 2020, XPO și-a anunțat intenția de a separa diviziile sale de transport și de logistică. După separare, XPO va rămâne un furnizor global de servicii de transport, iar GXO va deveni al doilea furnizor global de contracte de logistică.

Follow #infotrucker