Renault Trucks îmbunătățește siguranța celorlalți participanți la trafic

Renault Trucks îmbunătățește siguranța celorlalți participanți la trafic
Renault Trucks dezvoltă permanent sisteme pentru protejarea celorlalți participanți la trafic, indiferent că vorbim de șoferi, pietoni sau bicicliști, întocmai precum frații de la Volvo Trucks.

De curând, oficialii producătorului francez au anunțat că oferă o gamă nouă de sisteme de siguranță pentru gama C și K de produse. Noile sisteme promit o utilizare și mai facilă pentru cei care au activități în zonele de construcție și în interiorul orașelor.

Renault Trucks îmbunătățește siguranța celorlalți participanți la trafic

Integrarea camioanelor în traficul din ce în ce mai dens al zonelor urbane mari și dezvoltarea noilor moduri de transport necesită tot mai multă atenție aspectelor legate de siguranță.

Simplu, competitiv și practic, aceste soluții satisfac cerințele clienților și îmbunătățesc protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor în mediul urban.

Aplicarea frânei de parcare în regim de urgență (modul anti-plecare) reduce riscul de mișcare neașteptată a autovehiculului atunci când conducătorul auto părăsește cabina, activând automat sistemul de frânare pentru a imobiliza camioanul.

Viziunea directă a șoferului este îmbunătățită prin intermediul unei uși cu geam pe partea pasagerului care permite șoferilor să vadă pe orice utilizator pe drum.

VEZI ȘI: BPW prezintă la Bauma 2019 o variantă revizuită a axei cu suspensie pneumatică ECO Air

Viziunea indirectă a șoferului este îmbunătățită prin intermediul camerelor video amplasate în jurul vehiculului. Imaginile de pe șosea sunt afișate pe ecranul Roadpad+.

Renault Trucks îmbunătățește siguranța celorlalți participanți la trafic

Detectarea utilizatorilor vulnerabili este îmbunătățită prin intermediul detectoarelor de prezență situate pe exteriorul vehiculului, pe partea opusă șoferului. Șoferul primește o avertizare sonoră și vizuală în cabină;

Un difuzor extern de avertizare avertizează utilizatorii vulnerabili ai drumului atunci când vehiculul este pe punctul de a efectua un viraj la dreapta, merge cu spatele sau când șoferul utilizează diferite echipamente auxiliare, ca de exemplu macara pe șasiu;

Două indicatoare vizuale completează difuzorul pentru utilizatorii de drumuri care n-au auzit sunetul sau cei care poartă căști, de exemplu.

Noile sisteme vor fi disponibile alături de vechile tehnologii deja oferite pe gama Renault Trucks.

Amintim aici de următoarele: Automated Emergency Braking System (AEBS), Forward Collision Warning (FCW), Lane Departure Warning System (LKS), Adaptive Cruise Control (ACC), Electronic Stability Control (ESC) și Electronic Parking Brake (EPB).

Follow #infotrucker