CarburantiȘtiri

DKV conectează noi stații LNG și CNG din Franța și Germania

Clienții DKV pot acum alimenta cu LNG (gaz natural lichefiat) prin operatorul Liquind din Berlin, dar și la stațiile LNG și CNG ale Air Liquide din Franța.

Astfel, rețeaua de LNG a DKV va crește la aproximativ 120 de stații de alimentare în toată Europa, devenind cea mai mare rețea de alimentare cu LNG din domeniu.

DKV conectează noi stații LNG și CNG din Franța și Germania

LIQUIND operează în prezent opt stații proprii de alimentare cu LNG non-stop, iar anul acesta, Liquind se va extinde în mai multe locații: în Hockenheim, Karlsruhe, Hamburg, Göttingen, Lorch și Mannheim.

Totodată, punctele de alimentare Air Liquide sunt situate de-a lungul rețelei franceze de autostrăzi de la nord la sud, care este o rută esențială pentru companiile de transport rutier cu operațiuni europene.

”Odată cu acceptarea DKV Card, sperăm să avem acces la un grup mai mare de clienți, în special din străinătate”, spune Philip Maximilian Braunschweig, șef de vânzări la Liquind.

”Rețeaua de stații de servicii Liquind le oferă clienților noștri o mai mare siguranță a aprovizionării în Germania în sectorul LNG și le creează acestora oportunități pentru a-și echipa flota de camioane cu vehicule LNG”, adaugă Sven Mehringer, director general servicii Energie și vehicule la DKV.

VEZI ȘI: Renault Trucks și-a extins gama de vehicule electrice

Rețeaua de stații DKV cuprinde în prezent peste 60.000 de unități în toată Europa.

În fiecare an, furnizorul de servicii de mobilitate conectează în jur de 5.000 de noi stații de alimentare în întreaga Europă, cu un accent puternic pe stațiile de alimentare cu soluții multiple, care oferă LNG, hidrogen, LNG și CNG în plus față de combustibilii convenționali.

„Prin parteneriatul cu Air Liquide încurajăm transportatorii să opteze pentru combustibili mai puțin poluanți, urmărind astfel să limiteze impactul consumului de energie asupra mediului”, spune Sven Mehringer. Având o structură competitivă a costurilor, creșterea cererii de gaze naturale se află în centrul tranziției ecologice. Într-adevăr, gazul natural este o sursă de energie mai puțin poluantă decât combustibilii convenționali, permițând o reducere considerabilă a emisiilor de azot și CO2.

Acordul permite DKV să-și dezvolte și să-și diversifice rețeaua de furnizare a gazelor naturale și oferă companiei Air Liquide, la rândul său, ocazia să își extindă oferta de LNG și CNG la o bază mai largă de clienți.

Din aceeași categorie...

Back to top button