CarburantiTop News

DKV Mobility extinde rețeaua de stații de alimentare cu LNG din Ungaria

Din septembrie, flotele de camioane cu gaz (LNG) vor avea la dispoziție o nouă stație de alimentare cu LNG în rețeaua de stații partenere DKV Mobility din Ungaria, anunță smartinfo.ro.

În Ungaria, există două stații de alimentare cu LNG, iar cardul Smart Diesel DKV este acceptat ca modalitate de plată la acestea. Din septembrie, o nouă stație de alimentare cu LNG este programată a fi funcțională.

DKV Mobility extinde rețeaua de stații de alimentare cu LNG din Ungaria

Cardul Smart Diesel DKV are cea mai mare acceptanță în rețeaua de stații de alimentare cu LNG din Europa, cu o acoperire de 63% din totalul de stații LNG disponibile la nivel european. Folosind cardul Smart Diesel DKV, flotele pot alimenta cu LNG la 360 stații din: Austria, Belgia, Germania, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Suedia. Întrega rețea de stații LNG poate fi consultată în aplicația DKV Maps.

Gazul natural lichefiat (LNG) este un combustibil alternativ mai puțin poluant pentru mediul înconjurător decât motorina, generând cu până la 23% mai puține emisii de CO₂. În varianta Bio-LNG, acesta generază cu până la 90% mai puține emisii de CO2.

VEZI ȘI: Camion diesel, electric sau cu gaz?

Potrivit producătoriilor de camioane, LNG-ul are extinde durata de viață a motoarelor de până la 3 ori în comparație cu un motor diesel. În plus, camioanele cu LNG au o autonimie de peste 1000 de km și sunt cu până la 50% mai silențioase în comparație cu cele diesel. Alimentarea camionului cu LNG se face fie de către șofer, echipat corespunzător, fie de către personal autorizat al stației.

Scutire de la plata taxelor de drum

Un avantaj al utilizării LNG-ului este scutirea de la plata taxelor de drum în Germania, Cehia și Bulgaria. Atenție, însă, pentru a beneficia de aceste scutiri trebuie să îndepliniți mai multe criterii, în funcție de fiecare țară. Așadar, nu luați de bună reclama cu „zero taxe de drum” pe care unii dintre producători o afișează.

De asemenea, recuperarea de TVA se face doar din anumite țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Italia, Luxemburg, Olanda, Slovacia, Slovenia, Germania, Spania și Ungaria.

Din aceeași categorie...

Back to top button