DKV își extinde portofoliul de servicii cu soluția telematică DKV Live

DKV își extinde portofoliul de servicii cu soluția telematică DKV Live
DKV își extinde portofoliul de servicii cu soluția telematică DKV Live, care le va oferi clienților informații în timp real despre transport.

DKV vine în sprijinul transportatorilor și le propune acestora DKV Live, o soluție telematică care oferă informații în timp real despre transport, precum Track & Trace sau timp estimat sosire (ETA).

DKV își extinde portofoliul de servicii cu soluția telematică DKV Live

Pentru ca transportatorul și beneficiarul să aibă o imagine reală asupra transportului, DKV Live include în ruta de transport inclusiv timpii de condus și odihnă.

VEZI ȘI: 20 de șoferi de camion amendați pentru că n-au format culoar unic de salvare

Soluția telematică DKV Live oferă posibilitatea planificării eficiente a rutei, această funcție bazându-se pe hărțile furnizate de HERE. Prin intermediul acestui sistem se poate calcula consumul de combustibil, pot fi incluse puncte de alimentare în funcție de preț sau de contractele dispobibile și se calculează eventuale întârzieri din cauza traficului.

Pentru asta, cutia, care nu este mai mare decât un pachet de șervețele, trebuie să fie conectată la FMS. Prin acest sistem de management se primesc toate informațiile necesare pentru a stabili ruta. Aceste informații sunt stocate în cloud și prelucrate apoi în timp real. Avantajul este că în acest fel o parte din informații sunt disponibile în timp real pe portalul DKV Live.

Urmărire în timp real
Noul sistem permite și monitorizarea în timp real a unui anumit transport, dar și a întregii flote de camioane. Prin noile servicii oferite, transportatorul și beneficiarul pot avea acces la informații referitoare la timpul de transport, rută și alte informații care duc la eficientizarea serviciilor oferite de compania de transport, ceea ce duce în final la o economie de costuri și chiar la reducerea emisiilor de CO2.

În partea a doua a acestui an vor urma și noi update-uri pentru DKV Live, principala noutate fiind o aplicație care să permită operatorului să comunice direct cu șoferul, dar vor fi adăugate și soluții inteligente pentru gestionarea flotelor.

DKV a preluat Styletronic
Noile servicii sunt oferite după ce DKV a preluat compania austriacă Styletronic, companie recunoscută pentru serviciile telematice oferite și soluțiile de management logistic. DKV și Styletronic vor lansa platforma DKV Live, bazată pe IoT (Internet of Things), la sfârșitul lunii iunie.

Follow #infotrucker