CarburantiTop News

DKV oferă cea mai mare rețea de stații cu LNG din Europa

Pe măsură ce viitorul mobilității progresează spre sustenabilitate, LNG-ul devine evident o alternativă populară la combustibilii convenționali pentru transportul rutier de mărfuri și persoane.

Utilizând LNG, expeditorii de mărfuri și companiile de logistică își pot reduce emisiile de CO2 cu până la 20% în comparație cu motorina. Prin urmare, furnizorul european de servicii de mobilitate DKV promovează extinderea rețelei sale de alimentare cu gaz natural lichefiat și oferă acum clienților săi acces la peste 230 de stații de LNG din nouă țări.

DKV oferă cea mai mare rețea de stații cu LNG din Europa

Asta înseamnă că DKV oferă cea mai mare rețea de stații de alimentare LNG independente de marcă, acoperind mai mult de 50% din toate stațiile de LNG din Europa. Cele mai recente țări conectate sunt Austria, Suedia și Finlanda.

„LNG câștigă din ce în ce mai multă popularitate pe piață. În vremuri de tranziție energetică, vrem să ne atingem obiectivul programului „Lead in Green” – să fim furnizorul principal de soluții de aprovizionare sustenabile pentru industria transporturilor”, spune Sven Mehringer, director general Servicii de energie și vehicule la DKV Mobility.

VEZI ȘI: Primul autocar pentru distanțe lungi alimentat cu biogaz

Pentru a satisface cererea tot mai mare de combustibili alternativi, DKV conectează 5.000 de stații de alimentare pe an, concentrându-se pe stații de alimentare multi-energetice care oferă și combustibili alternativi precum LNG, CNG, LPG sau hidrogen.

În februarie 2021, DKV și-a început misiunea ecologică, anunțând că va deveni o companie pozitivă din punct de vedere climatic până în 2023 și își va sprijini partenerii contractuali în reducerea emisiilor CO2 provenite din transporturi cu 30% până în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button