CarburantiȘtiri

DKV s-a alăturat eFuel Alliance, o inițiativa de promovare a combustibilii sintetici

Furnizorul de servicii de mobilitate DKV Mobility s-a alăturat inițiativei eFuel Alliance, care promovează combustibilii sintetici.

Scopul eFuel Alliance este de a se asigura că combustibilii sintetici produși exclusiv din surse regenerabile (eFuels) câștigă acceptul politic și recunoașterea oficială ca un contribuitor major la protecția durabilă a mediului.

DKV s-a alăturat eFuel Alliance, o inițiativa de promovare a combustibilii sintetici

Spre deosebire de combustibilii convenționali, combustibilii sintetici sunt neutri din punct de vedere ecologic și nu eliberează CO2 suplimentar. Combustibilii sintetici sunt deja compatibili cu motoarele cu ardere actuale, astfel încât infrastructura existentă de transport, distribuție și combustibil poate continua să fie utilizată.

Cel mai mare potențial pentru combustibilii sintetici se află în sectorul transportului rutier, deoarece poate fi sintetizat fie în motorină sintetică, fie în gaz sintetic (inițial ca amestec la combustibilii convenționali) și, în cele din urmă, ca un înlocuitor complet ecologic.

„Suntem foarte încântați să fim implicați în Alianța eFuel pentru combustibili alternativi. Obiectivele climatice angajate ale UE pot fi atinse numai prin combinarea mobilității electrice cu alte sisteme alternative – combustibilii sintetici pot juca un rol major în acest sens, în special datorită compatibilității lor cu infrastructura existentă”, spune Marc Erkens, Head of Sustainability and New Mobility la DKV Mobility.

VEZI ȘI: Primul transport ADR cu o greutate totală de 50 de tone efectuat în Belgia

Pe termen mediu, DKV vrea să devină furnizorul principal de servicii de mobilitate durabilă de pe piața serviciilor de mobilitate. DKV oferă deja cea mai mare rețea de alimentare cu LNG din Europa, cu 100 de stații. De asemenea, compania oferă clienților săi acces la peste 100.000 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice și hibride.

În fiecare an, DKV conectează 5.000 de noi stații de alimentare, cu un accent puternic pe stațiile de alimentare multi-energetice care oferă combustibili alternativi precum LNG, CNG și LPG în plus față de combustibilii convenționali.

Din aceeași categorie...

Back to top button