Top NewsTransport 4.0

dm și DSV testează un camion semi-autonom în Germania

dm și DSV sunt primele companii din Germania care testează un camion semi-autonom în cadrul operațiunilor de transport în regiunea Baden-Württemberg-Hessen, Germania.

dm-drogerie markt, cel mai mare lanț de farmacii cu amănuntul din Europa, și DSV, unul dintre cei mai importanți furnizori de transport și logistică din lume, ating o nouă etapă importantă în direcția unei logistici orientate spre viitor prin testarea în Germania un camion semi-autonom, începând cu prima jumătate a lui 2024.

Scopul testului este de a testa tehnologia de conducere autonomă și de a colecta date din utilizarea în condiții reale pe diferite drumuri și în diferite condiții de condus. În plus, testul vrea să demonstreze faptul că tehnologia de conducere autonomă poate fi utilizată deja pentru a face transportul de mărfuri mai sigur, mai puțin stresant, mai eficient și mai durabil.

„Tehnologia poate avea o contribuție semnificativă la confortul și siguranța șoferilor și, astfel, poate asigura o funcționare mai ușoară și mai fiabilă a lanțurilor noastre de aprovizionare”, spune Christian Bodi, directorul general al dm, responsabil pentru departamentul de logistică.

VEZI ȘI: Gartner comandă 500 de camioane MAN TGX 18.520

Camionul, echipat cu tehnologia PlusDrive, a fost dezvoltat împreună cu compania de software Plus. Prin urmare, software-ul bazat pe inteligență artificială (AI) poate efectua automat manevre monitorizate de șofer, inclusiv centrarea pe bandă, intrarea, schimbarea benzii de rulare inițiată de șofer sau sugerată de sistem, asistență în ambuteiaje și manevre de evitare a ambuteiajelor.

Potrivit companiilor implicate în proiect, sistemele asistate de șofer reduc, de asemenea, consumul de combustibil cu aproximativ 10% și, astfel, reduc și emisiile.

Implementarea de către clienți a demonstrat deja că tehnologia PlusDrive, care echipează camionul semi-autonom, poate contribui la reducerea costului total de proprietate (TCO) pentru flote și la îmbunătățirea satisfacției profesionale a șoferilor.

dm și DSV au o relație de colaborare din 1986 și dezvoltă împreună soluții în cadrul lanțurilor logistice de aprovizionare de ani de zile.

Din aceeași categorie...

Back to top button