Dakar RallyȘtiri

Dmitry Sotnikov aduce a 18-a victorie pentru Kamaz Master în Dakar Rally

După 12 etape dificile și câteva mii de kilometri parcurși pe dunele deșertului saudit, concurenții din Dakar Rally 2021 au ajuns la final.

În clasa dedicată camioanelor, Kamaz obține a 18-a victorie prin Dmitry Sotnikov. Rusul a început Dakarul cu o victorie de etapă și s-a distanțat rapid față de ceilalți concurenți în primele patru zile ale competiției. De acolo, rusul a gestionat perfect avantajul și a obținut și victorii de etapă importante.

Dmitry Sotnikov aduce a 18-a victorie pentru Kamaz Master în Dakar Rally

Astăzi, în etapa a 12-a, Sotnikov nu a forțat, victoria revenindu-i lui cehului Martin Macik de la Bg Shock Racing. În urma acestui rezultat, pilotul ceh și-a consolidat poziția a patra în clasamentul general.

VEZI ȘI: Anton Shibalov câștigă o nouă etapă în Dakar Rally 2021

Podiumul final de Dakar le-a aparținut complet piloților Kamaz. Învingătorul Sotnikov a fost urmat pe podium de Anton Shibalov și de Airat Mardeev. Marele pierzător, dacă îl putem clasifica în acest mod, este Andrey Karginov, câștigătorul din 2020. Rusul a început competiția cum nu se poate mai rău: o defecțiune care i-a adus o întârziere de o oră și jumătate. După aceea, Karginov nu a mai reușit să recupereze din timpul pierdut și încheie Dakar 2021 pe locul al șaptelea.

Cel mai bine clasat veteran rămâne cehul Ales Loprais. Pe parcursul competiției, acesta s-a aflat la doar câteva zeci de minute de locul al treilea, însă în ultimele zile a pierdut consistent și a fost depășit de conaționalul Macik.

Din aceeași categorie...

Back to top button