Dakar RallyȘtiri

Dmitry Sotnikov câștigă etapa a patra a Dakar 2021 și se distanțează la general

Rusul Dmitry Sotnikov câștigă etapa a patra a Dakar Rally 2021 și se distanțează în clasamentul general la camioane.

Ziua a patra a Raliului Dakar a pornit din localitata Wadi Ad-Dawasir, iar concurenții care iau parte la cea mai dură competiție de rally raid au avut de parcurs peste 800 de kilometri până la Riyadh. Dintre aceștia, 337 de kilometri au fost de probă specială.

Dmitry Sotnikov câștigă etapa a patra a Dakar 2021 și se distanțează la general

În categoria dedicată camioanelor, echipajele Kamaz Master continuă să domine. Dacă în ziua precedentă, belarusul Siarhei Viazovich de la Maz SportAuto s-a impus în fața celor de la Kamaz, astăzi, Dmitry Sotnikov (Rusia, Kamaz-Master) a început ziua în forță și fără să aibă probleme, a încheiat pe prima poziție a clasamentului de etapă.

După un început mai slab, presărat cu probleme majore de ordin tehnic, Andrey Karginov, câștigătorul Dakarului din 2020, a avut prima zi a evenimentului din 2021 cu un parcurs bun. Acesta s-a descurcat excelent la comenzile camionului Kamaz și a încheiat ziua pe poziția secundă cu o întârziere de doar 10 secunde față de coechipierul Dmitry Sotnikov.

Cei de la Maz SportAuto reușesc să aibă un parcurs bun până acum, iar în ziua a patra bifează al treilea loc pe podium prin Aliaksei Vishneuski.

VEZI ȘI: Siarhei Viazovich s-a impus în a treia etapă a Dakar Rally 2021

Din păcate, Siarhei Viazovich a avut probleme cu camionul și conform declarațiilor, rezolvarea lor ar urma să-i aducă o întârziere de până la 2 ore. În aceste condiții, belarusul nu va mai putea continua să se bată pentru primele poziții ale clasamentului general.

În clasamentul general provizoriu, Dmitry Sotnikov conduce cu un avans de peste 26 de minute în fața cehului Martin Macik de la Big Shock Racing. A treia poziție a clasamentului provizoriu este ocupată de Anton Shibalov (Kamaz), rusul având o întârziere de doar 35 de secunde față de cehul de la Big Shock Racing.

Pe locul al patrulea la general se află Airat Mardeev (Kamaz), în timp ce veteranii Ales Loprais, Ignacio Casale și Martin van den Brink sunt despărțiți de 20 de minute în lupta pentru poziția a cincea.

Foto – redbull

Din aceeași categorie...

Back to top button