Dmitry Sotnikov își trece în cont a cincea victorie de etapă din Dakar 2021

Dmitry Sotnikov își trece în cont a cincea victorie de etapă din Dakar 2021
Sâmbătă, concurenții care iau parte la raliul Dakar 2021 au avut o zi de pauză. Bivuacul a fost stabilit în Ha'il, iar astăzi de dimineață, aceștia au pornit într-o nouă etapă de peste 700 de kilometri până în localitatea Sakaka. 

Lucrurile au decurs într-un ritm normal pentru echipajele Kamaz Master, echipa fiind tot mai aproape de o nouă victorie în Dakar. Pe prima poziție a etapei a șaptea a încheiat Dmitry Sotnikov, liderul clasamentului general provizoriu. Aceasta este a cincea victorie de etapă a rusului și astfel reușește să-și construiască un avans considerabil în fața concurenței.

Dmitry Sotnikov își trece în cont a cincea victorie de etapă din Dakar 2021

Pe locul secund al zilei a terminat Airat Mardeev, câștigătorul etapei a șasea având o întârziere de peste 3 minute față de coechipierul său.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Anton Shibalov, iar astfel, pentru a doua oară în Dakar 2021, Kamaz Master pune stăpânire pe întreg podiumul unei etape.

Clasamentul general provizoriu arată la fel ca cel al etapei de astăzi. Dmitry Sotnikov este lider și are un avans de 45 de minute în fața lui Anton Shibalov. Airat Mardeev ocupă locul al treilea și are o întârziere de o oră și 5 minute față de lider.

VEZI ȘI: Airat Mardeev câștigă etapa a șasea a Dakar 2021 și aduce victoria cu numărul 150 pentru Kamaz

Ziua de astăzi nu a fost cea mai bună pentru veteranul Ales Lopras. Cehul de la Instaforex Loprais Praga a încheiat cu o întârziere de 14 minute față de lider, însă rămâne pe poziția a patra a clasamentului general provizoriu. Totuși, Mardeev a reușit să-și mărească avansul, iar dacă lucrurile continuă să meargă ceas pentru echipajele Kamaz, șansele lui Loprais la un final pe podium sunt din ce în ce mai mici.

Foto – redbull

Follow #infotrucker