In Focus

Doar 1 la mie dintre șoferii testați în UK au fost pozitivi

Datele înregistrate de autoritățile din UK arată că doar 1 la mie dintre șoferii de camion testați pentru a putea părăsi țara au fost pozitivi la infecția cu Covid-19.

Autoritățile din mai multe țări europene au introdus testarea obligatorie a șoferilor de camioane implicați în transport internațional, în ciuda părerii generale că această categorie socială este mai puțin expusă la infectarea cu coronavirus decât media populației.

Doar 1 la mie dintre șoferii testați în UK au fost pozitivi

Statisticile testelor efectuate de șoferii de camion la granița dintre Italia și Austria sau cea dintre Germania și Cehia sau regiunea austriacă Tirol au confirmat acest lucru.

Dar cele mai detaliate statistici prezentate sunt cele realizate în Marea Britanie. Acolo au fost introduse în premieră aceste teste, în ajunul Crăciunului de anul trecut.

Datele colectate de autoritățile din UK începând de la 23 decembrie 2020 arată că doar 1 la mie dintre șoferii de camion testați înainte de a reveni pe Continent au fost pozitivi cu Covid-19.

VEZI ȘI: Germania extinde controalele COVID la granița cu Cehia și Tirol

Guvernul britanic a prezentat săptămânal o situație a ratei de pozitivare a șoferilor, începând cu data de 20 ianuarie. În nicio săptămână, aceasta nu a depășit 0,1%.

În luna februarie, numărul de teste săptămânale a fost de aproximativ 36.000. Numărul a scăzut la aproximativ 30.000 după ce Franța a renunțat la testarea șoferilor care petreceau mai puțin de 48 de ore în UK.

Din aceeași categorie...

Back to top button