ȘtiriTop News

Doar 300 de cereri de vize temporare pentru șoferi în Marea Britanie

La peste o săptămână de la deschiderea programului de vize temporare pentru șoferi, autoritățile din Marea Britanie au primit doar aproximativ 300 de cereri.

Informația a fost dezvăluită de Oliver Dowden, președinte al Partidului Conservator, într-un interviu. Se pare însă că nici autoritățile britanice nu se grăbesc să dea un răspuns la aceste cereri. Conform informațiilor politicianului, doar puțin peste 20 de cereri au fost procesate.

Doar 300 de cereri de vize temporare pentru șoferi în Marea Britanie

Cifrele vehiculate sunt mult sub cele așteptate de britanici, care au scos la bătaie 5.000 de vize temporare, dintre care 300 pentru șoferi de cisternă și 4.700 pentru șoferi de vehicule frigorifice pentru livrări de alimente. Pentru a limita problemele de aprovizionare, 200 de militari au fost special instruiți și au început să facă livrări de carburanți către benzinării.

Programul de vize temporare a stârnit un mare interes din partea șoferilor din Africa și Asia, risipit după ce britanicii au anunțat condițiile de participare. Autoritățile permit acordarea de vize doar pentru șoferii cu permise recunoscute în UK, respectiv cele obținute în UE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.

VEZI ȘI: Modificările fiscale, principalul motiv pentru lipsa de șoferi din Marea Britanie

Numărul de cereri depuse arată clar că șoferii europeni nu sunt interesați de acest program. Salariul mai mare cu aproximativ 20% nu a fost suficient pentru a compensa durata scurtă de valabilitate a vizelor. În plus față de condițiile foarte proaste pentru șoferii de camion, după Brexit, Marea Britanie a putut introduce și regulamente diferite de cele din UE, precum cele legate de testarea Covid sau accesul doar pe bază de pașaport.

Din aceeași categorie...

Back to top button