InfrastructuraTop News

Doar pe autostradă de la Tg. Mureș la Cluj, Deva sau Sibiu

De astăzi, șoferii pot circula doar pe autostradă de la Tg. Mureș la Cluj, Deva, Sibiu sau chiar Nădlac II, după ce CNAIR a deschis traficul rutier pe lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din autostrada Transilvania (A3).

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat că traficul rutier pe lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din autostrada Transilvania (A3) a fost deschis traficului rutier.

Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) este a doua secțiune din autostrada Transilvania pe care CNAIR o deschide circulației în 2023, după ce în luna septembrie a fost deschis traficul pe cei 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău.

Lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii a fost finalizat de asocierea Strabag – Geiger Transilvania, după ce în martie 2021, Cătălin Drulă, ministru al transporturilor la acel moment, a reziliat contractul cu constructorul inițial, societatea Straco.

VEZI ȘI: UNTRR nu este de acord cu aprovizionarea magazinelor pe timp de noapte

Potrivit lui Scrioșteanu, lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii este proiectul de infrastructură majoră de transport deschis cel mai devreme (cu 8 luni), fiind al treilea proiect consecutiv pe care Strabag îl finalizează mai devreme, după Pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei și secțiunea Ungheni – Tg.Mureș a autostrăzii A3.

Contractul pentru lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii a fost semnat pe 26 octombrie 2022, având ordin de începere emis în 21 noiembrie 2022 și prevedea 3 luni de proiectare și 18 de execuție, potrivit Pro Infrastructura. Lucrările au început la sfârșit de noiembrie 2022 la aproximativ 38% stadiu fizic existent la data rezilierii contractului cu Straco.

Din aceeași categorie...

Back to top button