Documentarul „Camioanele altora” a câștigat prestigiosul premiu Roberto Morrione 2014

Emisiunea documentar „I camion degli altri” (Camioanele altora) realizată de tânărul producător italian Lorenzo Pirovano în vârstă de 22 de ani, a câștigat premiul pentru jurnalism de investigație Roberto Morrione în 2014. Documentarul dezbate situația actuală a transportului din Italia, prin vocea directă a celor implicați în fenomen de la șoferi profesioniști la managerii de transport și autorități.

Documentarul scoate în evidență în special fenomenul de relocare a afacerilor de transport, dumpingului social prin discuțiile directe atât cu șoferii italieni cât și cu cei străini în parcările din întreaga Italie. Astfel, documentarul scoate la iveală modul cum sunt remunerați șoferii și mai ales cum sunt exploatați aceștia. Promo-ul anchetei jurnalistice realizată de Lorenzo Pirovano conține dialoguri în care se discută despre dumping-ul social pe care-l fac companiile din Europa de Est, inclusiv România.

Documentarul „Camioanele altora” a câștigat prestigiosul premiu Roberto Morrione 2014

Juriul care a acordat premiu a menționat că „ancheta scoate la iveală modul cum a fost transformat locul de muncă a unui șofer de camion într-un fel de cerc al iadului, datorită competitivității și crizei economice. Documentarul va fi difuzat pe RaiNews24 și mai târziu va fi disponibil pe pagina de Internet Roberto Morrione.

Este o emisiune pe care o recomandam cu drag și asociațiilor profesionale din România precum UNTRR, ARTRI, FORT.

InfoTrucker va avea în premieră un interviu cu Lorenzo Pirovano, realizatorul acestui documentar.

Follow #infotrucker