Știri

Doi șoferi români de camion condamnați la închisoare pentru furt de motorină în Marea Britanie

Doi șoferi români de camion au fost condamnați pe 2 august 2019 de către un tribunal din Marea Britanie la 18 luni de închisoare cu executare pentru furt de motorină.

Pe 9 iulie 2019, doi șoferi de camion staționați într-o parcare pe autostada M5, lângă Taunton, i-au surprins pe Ilie Dobrescu (36 de ani) și Ion Stoian (31 de ani), doi șoferi români de camion, când încercau să sustragă motorină din rezervoarele camioanelor lor.

Doi șoferi români de camion condamnați la închisoare pentru furt de motorină în Marea Britanie

Deși au reușit să fugă, cei doi români au fost repede localizați și opriți în siguranță de o unitate a poliției rutiere din Avon și Somerset, care a procedat ulterior la arestarea lor.

În urma controlului efectuat asupra camionului, ofițerii de poliție împreună cu cei ai Agenția de Standarde pentru Șoferi și Vehicule (DVSA) au descoperit mai multe nereguli.

În urma investigațiilor amănunțite s-a descoperit faptul că tahograf camionului era manipulat cu ajutorul unui magnet. De asemenea, s-a constatat că vehiculul avea defecte grave fiindu-i interzisă deplasarea.

În camion, au fost descoperite mii de lire sterline în numerar, precum și sute de litri de motorină ascunsă prin diferite locuri.

Conform surselor din anchetă, metoda prin care cei doi sustrăgeau motorină erau una destul de simplă. Aceștia utilizau furtune prin intermediul cărora treceau motorina din rezervoarele celorlalte camioane în recipiente aflate în camionul lor.

VEZI ȘI: Sprinter și Vito Tourer vin echipate standard cu Drive Style Monitoring

Cei doi șoferi români de camion au fost acuzați de furt de motorină dintr-un alt vehicul, falsificarea timpilor legali de condus și odihnă, respectiv fraudă.

Cei doi bărbați care au pledat vinovați în fața Tribunalului din Taunton pe 10 iulie, iar pe 2 august 2019 au fost condamnați la un total de 18 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, celor doi li s-a suspendat dreptul de mai conduce în Marea Britanie pentru o perioadă de 21 de luni, iar după ispășirea pedepsei aceștia vor fi expulzați din Marea Britanie.

Din aceeași categorie...

Back to top button