Știri

Doi șoferi români și angajatorul lor au primit o amendă totală de 34.000 de euro în Danemarca

Doi șoferi români și angajatorul lor au primit o amendă totală de 255.000 de coroane daneze (aprox. 34.000 de euro) în Danemarca, pentru neplata taxei de drum și numeroase încălcări ale legislației de transport.

Săptămâna trecută, la Tappernøje, în direcția de mers spre sud, autoritatea pentru control a traficului greu (Tungvognscenter Øst) și poliția daneză din Sjælland au oprit pentru control un camion înmatriculat în România.

Doi șoferi români și angajatorul lor au primit o amendă totală de 34.000 de euro în Danemarca

Din primele verificări s-a constat faptul că acesta nu avea nicio taxă de drum plătită în ultimele 2 zile în Danemarca. În urma verificărilor extinse asupra camionului și a celor doi șoferi români aflați la bord, un bărbat în vârstă de 32 de ani și o femeie în vârstă de 22 de ani, s-a constatat că aceștia au condus de mai multe ori fără să introducă cardul șoferului în tahograf.

În calcularea timpilor de condus și odihnă s-au constatat că pauza de odihnă zilnică era doar de 4 ore și 50 de minute, în loc de 9 ore, așa cum este prevăzut în cazul echipajelor. Luați la întrebări de polițiști, cei doi șoferi români au recunoscut și faptul că scoteau cardul din tahograf în timpul operațiunilor de încărcare sau descărcare.

De asemenea, poliția daneză a mai constatat că aceiași doi șoferi au fost opriți într-o altă țară europeană în urmă cu câteva luni, fiind amendați cu aproximativ 7.000 de euro pentru încălcări similare.

VEZI ȘI: Pandemie sau nu, prețul de transport trebuie să rămână unul realist și corect

Pentru abaterie constate, cei doi șoferi români de camion au fost amendați drastic.

Unul dintre șoferi a primit o amendă de 64.500 de coroane daneze, fiindu-i suspendat și dreptul a mai conduce camioane în Danemarca pentru următoarele 6 luni, în timp ce al doilea a primit o amendă de 19.000 de coroane daneze și interdicția de a mai conduce camioane în Danemarca pentru o perioadă de 3 ani.

De asemenea, compania la care cei doi erau angajați a fost amendată cu suma de 171.000 de coroane daneze, pentru încălcarea timpilor de condus și odihnă, a legislație tahografului și neplata taxei de drum.

Interesant este că întreaga amendă de 255.000 de coroane daneze (aprox. 34.000 de euro) a fost plătită a doua zi, a anunțat poliția daneză.

Din aceeași categorie...

Back to top button