Doi șoferi vor reprezenta România în finala Mercedes-Benz Truck Trophy

Mercedes-Benz Truck Trophy

În acest weekend, zece șoferi de camion români vor lupta pentru cele două locuri disponibile la marea finală Mercedes-Benz Truck Trophy din primăvara lui 2017.

Șofatul unui camion este o aventură în sine, care testează abilitățile unui șofer profesionist de la manevrarea camionului până la gândirea în perspectivă atunci când se află în trafic.

Din acest motiv, Mercedes-Benz Trucks a creat competiția Truck Trophy, dedicată șoferilor de camioane, indiferent de modelul de camion pe care îl conduc, oferind participanților posibilitatea de a-și demonstra calitățile de condus on și off-road, și nu numai.

Doi șoferi vor reprezenta România în finala Mercedes-Benz Truck Trophy

Lansat în 2015, concursul se organizează în acest an și în România, în perioada 27 – 28 august, în județul Brașov. Dintre sute de înscrieri, doar zece participanți se vor confrunta pentru cele două locuri din finala Mercedes-Benz Truck Trophy.

Truck Trophy – marea aventură a șoferilor de camioane
Truck Trophy este o competiție organizată de Daimler AG, la nivel internațional, prin platforma online RoadStars. Prima ediție a acestui concurs a avut loc în 2015, iar finala disputată de cei 12 concurenți internaționali a avut loc în România, în zona Sibiu și pe cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășan.

Anul acesta, șase țări europene participă la competiția Truck Trophy (Germania, Polonia, Belgia, România, Elveția și Olanda), deschisă tuturor șoferilor cu permis de conducere pentru camioane.

VEZI ȘI: Florin Olteanu merge în finala mondială Drivers’ Fuel Challenge 2016

În fiecare țară, reprezentanțele Mercedes-Benz organizează o faza națională a competiției, ce implică îndeplinirea unor serii de probe, aceleași pentru toate țările în care se desfășoară competiția. În urma calificărilor la nivel național, vor fi desemnați doi câștigători din fiecare țară, care vor participa în marea finală Truck Trophy.

Prima ediție Truck Trophy România
Înscrierea în competiția Truck Trophy s-a făcut exclusiv prin platforma online RoadStars, în perioada 24.06.2016 – 31.07.2016. Peste 200 de conducători de camioane din România s-au înscris în competiție. Selecția participanților în faza națională a Truck Trophy s-a realizat de către reprezentanții Daimler AG, prin tragere la sorți.

Cei zece participanți care se vor confrunta în etapa de calificări Truck Trophy România sunt: Serbezan Sergiu (32 ani, Târgu Mureș), Serotencu Alexandru (36 ani, București), Popescu Nicolae (45 ani, Motru), Baban Alexandru (31 ani, Baia Sprie), Sebe Emil Ion (41 ani, Brașov), Ciubotaru Alina (34 ani, Suceava), Gus Marius (33 ani, Zlatna), Drăgulescu Eduard Alexandru (25 ani, Petroșani), Andreescu Cătălin (40 ani, București), Blaga Sorin (49 ani, București).

Doar doi șoferi profesioniști din România se vor califica în etapa finală Mercedes-Benz Truck Trophy, care va avea loc în primăvara anului 2017, locul de desfășurare urmând să fie anunțat după încheierea etapelor naționale.

infotrucker.ro va fi prezent la finala naționlă desfășurată în jud. Brașov. Așadar, aveți toate motivele pentru a urmări în acest weekend pagina noastră de Facebook și site-ul.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker