Stiai ca

Dongfeng vinde în Rusia o copie a lui Scania S

O copie chinezească a lui Scania S a fost prezentată la expoziția COMvex 2024 din Moscova, modelul fiind destinat pieței rusești.

Potrivit portalului Autopotok, modelul DF9 este produs de Junfeng, o marcă a concernului Dongfeng. Camionul, prezentat la expoziție într-o versiune de preserie, echipată atât cu oglinzi clasice, cât și cu camere video, ar urma să poată fi livrat începând din luna octombrie.

Diferențele dintre exteriorul lui Junfeng DF9 și Scania S sunt atât de mici, încât cele două modele ar putea fi confundate ușor de la distanță. Mai mult, structura interiorului a fost de asemenea copiată de la Scania.

Dongfeng vinde în Rusia o copie a lui Scania S

Din punct de vedere tehnic, DF9 vine cu un motor Cummins de 13 litri, Euro 5, ce dezvoltă 560 CP. Cutiile de viteze sunt de asemenea produse în China sub licență de la Eaton sau ZF.

VEZI ȘI: Camioanele Scania cu noul bord au început să ajungă la clienți

Potrivit importatorului, Junfeng DF9 va costa aproximativ 10-11 milioane de ruble (105-115.000 de euro). Modelul este oferit cu o garanție de trei ani.

Semnificativ este că Dongfeng nu intenționează să vândă această copie a lui Scania S și în China, el fiind destinat doar exportului în Rusia. Se pare că producătorul se teme de un conflict oficial cu Scania în China. Dar nu și în Rusia, care, ca răspuns la sancțiunile internaționale, a aprobat importul de bunuri străine produse fără consințământul deținătorilor drepturilor de autor.

Din aceeași categorie...

Back to top button