CamioaneGreenZone

Două camioane electrice au cucerit în premieră mondială vârful Pikes Peak

Un Kenworth T680 cu hidrogen și un Peterbilt 579EV cu baterii au devenit primele camioane electrice (Clasă 8) din lume, care au urcat la altitudinea 4.300 de metri.

Evenimentul în care au fost implicate cele două camioane electrice a avut loc la Pikes Peak (Colorado), pe traseul celebrei cursei de viteză în coastă Pikes Peak Hill Climb.

Două camioane electrice au cucerit în premieră mondială vârful Pikes Peak

„Ambele camioane au arătat că au suficiente resurse pentru a parcurge cele 156 de viraje ale celebrului traseu către nori. Acestea au negociat cu ușurință rampe cu o înclinație de până la 10% pe traseul care măsoară peste 20 de kilometri”, au declarat oficialii PACCAR.

Kenworth T680 dezvoltă 470 CP și are o autonomie de până la 550 de kilometri. Pentru reîncărcarea tancurilor cu hidrogen, acesta are nevoie de circa 15 minute. Kenworth lucrează îndeaproape cu Toyota pentru extinderea flotei de teste T680 la zece unități.

„Este o reușită importantă pentru camion nostru, iar în următoarele luni ar urma să intre și într-un proiect pe care îl vom derula cu ajutorul clienților”, a declarat Kevin Baney, Managing Director Kenworth.

VEZI ȘI: Un deceniu de la lansarea pe piață a camionului Volvo FMX

Peterbilt 579EV folosește baterii pentru ca sistemul electric de propulsie să funcționeze, iar conform producătorului, acestea asigură o autonomie de până la 250 de kilometri. Când se folosește o priză rapidă, camionul are nevoie de circa 3-4 ore pentru o reîncărcare completă. Așa cum spun și producătorul, noul Peterbilt 579EV este gândit, în special, pentru distribuția din centrele orașelor.

Performanța camionului electric alimentat cu baterii este una impresionantă, nu doar pentru producător, ci pentru întreg segmentul de astfel de vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button