Dakar RallyȘtiri

Două camioane Ford Trucks participă în premieră la Raliul Dakar

Două camioane Ford Trucks au luat startul în premieră la ediția din 2019 a Raliului Dakar, alături de echipa de curse belgiană VDR Truck Racing.

Aseară, la Lima, două camioane Ford Trucks din seria de construcții au debutat în Raliul Dakar, cea mai dificilă competiție off-road din lume, ce se va desfășura în perioada 6 – 17 ianuarie 2018 în Peru.

Două camioane Ford Trucks participă în premieră la Raliul Dakar

Cele două camioane Ford Trucks special pregătite de inginerii Ford Trucks sunt conduse pe dunele peruviane de Yves Rutten și Peter Van Delm, doi piloți experimentați, care au debutat în Dakar în 2009.Echipamentul de curse a fost produs în atelierul echipei VDR Truck Racing din Belgia.

Camioanele au fost asamblate de inginerii Ford Trucks și echipa tehnică VDR Truck Racing, înainte de a fi testate în condiții reale pentru a le pregăti pentru cea mai dificilă provocare a lor, Raliul Dakar.

„În timp ce continuăm să creștem ca marcă internațională în Orientul Mijlociu, Africa și Europa, investim și susținem sporturile cu motor la nivel global”, spune vicepreședintele Ford Trucks, Serhan Turfan.

Compania combină experiența de 60 de ani de producție a camioanelor cu capacitatea de a dezvolta produse care să răspundă cerințelor pieței.

Două camioane Ford Trucks participă în premieră la Raliul Dakar

Ford Trucks colaborează cu VDR Truck Racing începând din anul 2016. În cadrul acestui parteneriat, vehiculele Ford Trucks vor concura pentru prima dată în Raliul Dakar.

VEZI ȘI: UNTRR protestează la Bruxelles pe 10 ianuarie 2019 împotriva Pachetului de Mobilitate 1

Cele două camioane au fost supuse mai multor teste care au simulat condițiile dure din Dakar, motiv pentru care echipa este încrezătoare că puterea și robustețea camioanelor vor contribui la un rezultat bun la prima participare în Raliul Dakar.

În afară de cele două camioane, Ford Trucks va oferi tot echipamentul necesar de care VDR Truck Racing are nevoie în deșert. Echipa va fi, de asemenea, însoțită de un vehicul de asistență Ford Trucks.

Spre deosebire de anii precedenți, cea de-a 41-a ediție a Raliului Dakar se desfășoară 100% în Peru. Traseul de aproximativ 5000 km va fi străbătut în 10 etape, finalul fiind programat pe 17 ianuarie la Lima.

Din aceeași categorie...

Back to top button