Rusul Eduard Nikolaev se impune în primele zile ale Raliului Dakar 2019

Rusul Eduard Nikolaev se impune în primele zile ale Raliului Dakar 2019
Raliul Dakar 2019 a început în 6 ianuarie, iar până în acest moment, piloții implicați în cea mai dură competiție de rally raid din lume au parcurs deja 2 etape.

Rusul Eduard Nikolaev a început în forță ediția 2019 a Raliului Dakar și a bifat două victorii de etapă din tot atâtea posibile. A doua zi a fost una dificilă pentru toate echipaje, acestea având de parcurs o distanță totală de 553 de kilometri (211 km de etapă și 342 km de probă specială).

Rusul Eduard Nikolaev se impune în primele zile ale Raliului Dakar 2019

Pe dunele din Peru (pentru că doar aici se desfășoară în acest an Raliul Dakar, restul statelor anunțându-și retragerea încă de la jumătatea anului trecut), Eduard Nikolaev a reușit să ducă din nou echipa Kamaz Master pe prima poziție a podiumului.

VEZI ȘI: Șoferii europeni de camion și autocar cer votarea un Pachet de Mobilitate echitabil

După cele 2 etape desfășurate până acum, Eduard Nikolaev ocupă prima poziție în clasamentul general provizoriu și are un avans de 4 minute și 23 de secunde în față olandezului Gerard de Rooy (Petronas Team de Rooy Iveco).

Pe ultima treaptă a podiumului provizoriu se află „El Coyote” Villagra, cu o întârziere de 7 minute și 23 de secunde.

Miercuri, 9 ianuarie, se desfășoară a treia etapă cronometrată din Raliul Dakar 2019. Organizatorii pregătesc aproape 800 de kilometri, dintre care 331 de kilometri vor fi cronometrați.

Foto – RedBullContentPool

Follow #infotrucker