Camioane

Două premii iF DESIGN pentru noua generație de camioane MAN

Nu este prima dată când bavarezii câștigă prestigiosul premiu.

La renumita competiție iF DESIGN AWARD 2021, noul MAN TGX a câștigat un premiu pentru funcționalitate, iar întreaga gamă de camioane a impresionat juriul cu materialele și culorile folosite.

Numărul de înscrieri la iF DESIGN AWARD 2021 a fost uriaș: jurații au ales câștigătorii dintre aproape 10.000 de candidaturi din 52 de țări. În ciuda concurenței puternice, noua generație MAN a convins juriul internațional, format din 98 de experți independenți, cu armonia generală dintre materialele și culorile folosite. În plus, MAN TGX a câștigat o competiție suplimentară, dedicată funcționalității designului.

Două premii iF DESIGN pentru noua generație de camioane MAN

”La exterior, designul dinamic combină progresul, tradiția și sustenabilitatea și creează personalitatea puternică și emoțională a camionului cu sigla leului. La interior, designul este orientat consistent către nevoia șoferului pentru un mediu de lucru și de odihnă intuitiv, sigur și confortabil, chiar și în timpul călătoriilor lungi”, a declarat Rudolf Kupitza, șeful departamentului de Design Camioane al MAN.

”Suntem foarte mândri de acest nou premiu. Este o recunoaștere importantă a creativității și pasiunii întregii noastre echipe de design”, a spus și Göran Nyberg, membru în Comitetul Executiv al MAN Truck & Bus responsabil pentru Vânzări.

VEZI ȘI: A fost livrat primul camion MAN TGX Individual Lion S

În afară de cele două premii iF DESIGN, noua gamă de camioane MAN a mai primit un premiu Red Dot în gala Red Dot Design Award și o medalie de aur la German Design Award pentru designul deosebit de practic al postului de lucru al șoferului.

Design concentrat pe șofer

În dezvoltarea noii sale generații de camioane, MAN a implicat peste 700 de șoferi de camion, integrând experiența lor în designul noilor vehicule. Spațiul de lucru al șoferului este definit de trei sisteme care pot fi operate independent unul de altul:

  • panoul de intrumente
  • sistemul multimedia și de navigație cu ecrane de până la 12,3 inchi și inovatorul selector rotativ MAN SmartSelect
  • telecomanda care controlează funcțiile de confort și divertisment din zona patului.

Două premii iF DESIGN pentru noua generație de camioane MAN

Fiecare sistem are propria logică de control specifică pentru camioane, dar în același timp integrată în conceptul total de interacțiune.

Materialele de înaltă calitate, scaunul ergonomic, confortul spațiului de dormit, numeroasele sisteme de asistență și siguranță contribuie de asemenea la simplificarea activității solicitante a șoferilor de camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button