In Focus

Două treimi dintre șoferii germani văd cheile auto ca pe o bătaie de cap

Conform unui studiu realizat de Bosch arată, două treimi dintre șoferii din Germania văd cheile vehiculelor ca pe o bătaie de cap.

Tehnologia evoluează, iar aceasta acaparează din ce în ce mai mult viețile șoferilor. De la tehnologia care poate salva vieți, până la sistemele care te ajută să suni persoanele iubite fără să-ți iei ochii de la drum sau aplicațiile care sunt capabile să te ghideze către casă fără un efort prea mare, toate acestea fac parte din noua eră.

Două treimi dintre șoferii germani văd cheile auto ca pe o bătaie de cap

Deși lucrurile s-au schimbat major în ultima perioadă, există anumite accesorii care încă nu au trecut la noul nivel. Vorbim despre cheile care descuie/încuie mașina și pornesc motorul.

Conform unui studiu realizate de institutul Puls și comandat de Bosch, 67% dintre șoferii din Germania spun că văd cheile mașinilor ca pe o bătaie de cap.

Șoferii cu vârste până în 40 de ani și cei care conduc mult spun că până acum au avut experiențe negative cu cheile convenționale ale mașinilor.

45% dintre cei care au răspuns spun că le este greu să găsească un loc sigur pentru a le pune atunci când nu conduc.

VEZI ȘI: Scania s-a implicat în dezvoltare unei căști inteligente pentru bicicliști

De asemenea, 44% dintre respondenți spun că cel puțin o dată au uitat unde au pus cheile, iar găsirea acestora a durat o perioadă îndelungată. De asemenea, 38% dintre respondenți spun că le-au pierdut complet.

Iar cei care au luat parte la acest studiu spun că se așteaptă ca actualele chei să fie înlocuite în scurt timp de aplicații mobile care să deschidă mașina și să pornească motorul. 40% dintre cei care au răspuns sunt de părere că astfel ar trebui să intervină tehnologia și în ceea ce privește noua generație de chei auto.

Două treimi dintre șoferii germani văd cheile auto ca pe o bătaie de cap

„Avantajele unei chei digitale de mașină sunt evidente – este convenabilă, sigură și disponibilă oricând și oriunde”, spune Harald Kröger, președintele diviziei Bosch Automotive Electronics.

VEZI ȘI: Hermes testează livrarea de marfă cu zero emisii în centrele aglomerate ale orașelor

În prezent, compania germană dezvoltă aplicația denumită Perfectly Keyless. Aplicația ar urma să le permită șoferilor să deblocheze ușile și să pornească motorul în mod automat fără a utiliza o cheie fizică și chiar fără să atingă telefonul mobil.

Senzorii integrați la nivelul vehiculului vor recunoaște telefonul aflat în buzunarul proprietarului și va debloca ușile exclusiv pentru aceas persoană. În cazul în care telefonul este pierdut, dezactivarea sistemului va putea fi făcută extrem de rapid. Mai mult, aplicația va putea fi utilizată și pentru a permite accesul altor șoferi pentru o perioadă limitată de timp.

Din aceeași categorie...

Back to top button