Camioane

Două Unimog U 5023 au ajuns pe cel mai înalt vulcan din lume

Două Unimog U 5023 special echipate au urcat pe Ojos de Salado din Chile, cel mai înalt vulcan din lume, unul dintre camioane ajungând până la altitudinea record de 6.694 de metri.

De 70 de ani, Unimog a fost unul dintre vehiculele care a înfruntat cu brio toate suprafețele din lume și cele mai dure condiții.

Două Unimog U 5023 au ajuns pe cel mai înalt vulcan din lume

Acum, o echipă formată din 10 persoane a plecat într-o expediție condusă de Matthias Jeschke pe Ojos de Salado din Chile, cel mai înalt vulcan din lume la bordul a două Unimog U 5023.

Scopul acestei echipe a fost acela de a instala o serie unități radio la diferite altitudini aflate pe câmpia vulcanică. În caz de urgență, fiecare dintre cele patru unități radio instalate vor putea comunica cu celelate și vor oferi informații importante celorlalți. Scopul misiunii a fost acela de a îmbunătăți siguranța cercetătorilor și a celor care urcă pe munte.

Ojos de Salado din Chile ajunge până la o înălțime de 6.893 de metri și este cel mai înalt vulcan activ din lume. Acesta face parte din Deșertul Atacama, unul dintre cele mai uscate locuri de pe Terra.

Și ca lucrurile să fie și mai interesante, unul dintre cele două exemplare Unimog a ajuns până la înălțimea de 6694 de metri, fiind altitudinea cea mai mare până la care a ajuns un vehicul cu roți până acum.

VEZI ȘI: Acțiuni militare de anvergură în Europa în cadrul exercițiului Defender Europe 20

Expediția a fost susținută de Mercedes-Benz Special Trucks, divizia care a oferit și preparat cele două exemplare Unimog U 5023.

Off-roaderele celor de la Mercedes-Benz au fost echipate cu anvelope speciale, cu troliuri și cu o caroserie care să ofere un centru de greutate cât mai jos.

Din aceeași categorie...

Back to top button