Știri

Două zile petrecute într-o parcare pentru a rearanja marfa transportată

Un șofer de camion a petrecut două zile într-o parcare din zona Alsfeld (A5), pentru a-și rearanja marfa înainte să-și poată continua cursa.

Marți dimineața, 5 ianuarie, în jurul orei 10:30, în timpul unui control de rutină, un echipaj al polției de autostradă din Bad Hersfeld a tras pe dreapta un camion care prezenta numeroase semne de încărcare incorectă a mărfii transportate.

Două zile petrecute într-o parcare pentru a rearanja marfa transportată

După un scurt control vizual, echipajul de poliției i-a cerut șoferului să-l urmeze până în parcarea Eifa de pe A5, unde a fost continuat controlul.

Camionul, înmatriculat în Polonia, a fost oprit după ce polițiștii au remarcat că prelata laterală se întindea mult spre exterior din cauza că marfa transportată era încărcată necorespunzător. Conform informațiilor primite de la șoferul de 51 de ani, camionul a fost încărcat în Franța cu pachete ale unei companii globale de comerț online.

Șoferul din Ucraina a spus că nu a fost implicat în procedura de încărcare a mărfurilor și că la plecare camionul a fost sigilat.

Agenții de control au constatat că pachetele ambalate în cutii de carton nu erau depozitate corespunzător, neavând nicio soluție de prindere și de fixare, acestea sprijinindu-se periculos pe pereții laterali ai camionului. În plus, mărfurile care se apăsau pe prelata laterală au crescut lățimea camionului, acesta având o lățime măsurată de 2.80 de metri, față de 2.55 metri lățimea legală.

Pentru efectuarea controlului, agenții de poliție au putut deschide doar ușile spate, deschiderea prelatelor laterale fiind considerată mult prea periculoasă. Aceștia au constatat că marfa este încărcată necorespunzător, că nu există niciun mod de asigurare al mărfurilor transportate și că o mare parte din ambalajele de carton erau avariate.

VEZI ȘI: Au crescut tarifele de traversare a tunelurilor Frejus și Mont Blanc

Polițiștii i-au interzis șoferului să-și continue drumul pânâ când marfa nu este aranjată și asigurată corespunzător. Șoferul a trebui să rearanjeze marfa manual și acest lucru a durat o zi și jumătate. Acesta a solicitat un recontrol al vehiculului și după ce agenții de poliție au constatat că totul este în regulă șoferul și-a putut continua cursa.

Șoferul a fost amendat, iar poliția a notificat Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) pentru ca acesta să efectueze controale în zonele logistice de încărcare a mărfurilor ale companiei pentru care se efectua transportul.

Din aceeași categorie...

Back to top button